Αρχική Ειδήσεις 10 συμβουλές για υπεύθυνους ιδιοκτήτες κατοικίδιων

10 συμβουλές για υπεύθυνους ιδιοκτήτες κατοικίδιων

0
skylos pexels karolina grabowska
Pexels / Karolina Grabowska
Διαφήμιση

Ένα κατοικίδιο είναι μεγάλη ευθύνη και παρόλο που μπορεί να αγαπάτε το κατοικίδιο ζώο σας σαν μέλος της οικογένειας, είναι κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ώστε να γίνετε πιο υπεύθυνος ιδιοκτήτης.

Ο Αμερικανικός Κυνολογικός Όμιλος (American Kennel Club Ακολουθούν) συμπύκνωσε σε μόλις 10 συμβουλές όλα όσα θα πρέπει να κάνετε για τη διατήρηση και τη βελτίωση της υγιούς ζωής του κατοικίδιου ζώου σας.

Ξεκινήστε με ένα κάθε φορά. Η αλλαγή των συνηθειών σας έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει εάν προετοιμαστείτε διανοητικά και θέστε συγκεκριμένους, ρεαλιστικούς στόχους.

gataki pexels henda watani
Pexels / Henda Watani

1. Προγραμματίστε κτηνιατρικό έλεγχο — σήμερα

Προγραμματίστε το ραντεβού ευεξίας του σκύλου σας τώρα. Μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή και μήνες για να κλείσετε ένα ραντεβού, γι’ αυτό μην το αναβάλλετε. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, μπορείτε να ελέγξετε πολλές άλλες λύσεις, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου για παράσιτα με ένα τεστ παρασίτων κοπράνων, της εκτέλεσης ενός τεστ διροφιλαρίωσης και βεβαιωθείτε ότι θα ενημερωθεί το βιβλιάριο εμβολιασμού του.

2. Μάθετε να καθαρίζετε σωστά τα δόντια του κατοικίδιου σας

Βεβαιωθείτε ότι βουρτσίζετε τα δόντια του σκύλου σας καθημερινά. Η πλάκα συσσωρεύεται γρήγορα, επομένως το καθημερινό βούρτσισμα είναι το καλύτερο. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα που έχουν εγκριθεί ειδικά για χρήση από σκύλους. Η ανθρώπινη οδοντόκρεμα μπορεί να έχει συστατικά που είναι τοξικά για τους σκύλους, συμπεριλαμβανομένου του γλυκαντικού ξυλιτόλη.

skylos autri taheri unsplash
Αutri Τaheri / Θnsplash

3. Κάντε μικροτσίπ στο κατοικίδιό σας

Εάν ο σκύλος σας έχει ήδη ένα, βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες που περιέχουν είναι ενημερωμένες, ειδικά εάν έχετε αλλάξει διεύθυνση ή αριθμό τηλεφώνου. Ένα μικροτσίπ δεν είναι καλό εάν το κατοικίδιο ζώο σας χαθεί και οι πληροφορίες που σαρώνονται από ένα καταφύγιο ή νοσοκομείο δεν είναι ακριβείς. Εάν ο σκύλος ή η γάτα σας δεν έχουν ακόμη μικροτσίπ, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για να το πάρετε.

4. Ελέγξτε το βάρος και τη διατροφή του ζώου σας

Η παχυσαρκία είναι το νούμερο ένα πρόβλημα υγείας που μπορεί να προληφθεί στους σκύλους. Μερικά κιλά που αποκτήθηκαν (ή χάθηκαν) θα μπορούσαν να είναι πολύ σημαντικά, ειδικά σε μικρότερα ή μεγαλύτερα ζώα. Ένας καλός τρόπος για να διατηρείτε το κατοικίδιο ζώο σας στο κατάλληλο βάρος είναι να μετράτε καθημερινά την τροφή του και να αντικαθιστάτε τα λαχανικά με άλλες λιχουδιές.

skylos ryan walton unsplash
Ryan Walton / Unsplash

Μην ταΐζετε το κατοικίδιο ζώο σας με λαχανικά που έχουν μαγειρευτεί με βούτυρο ή σάλτσες. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πώς να διατηρείτε τον σκύλο σας σε υγιές βάρος μέσω κάποιου προγράμματος

5. Αποκτήστε ασφάλεια ζωής κατοικίδιου ζώου

Ακριβώς όπως οι άνθρωποι, όλα τα σκυλιά αρρωσταίνουν ή αντιμετωπίζουν έκτακτη ανάγκη κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η έκτακτη κτηνιατρική φροντίδα μπορεί να είναι δαπανηρή. Ερευνήστε τα διάφορα προγράμματα ασφάλισης για να εντοπίσετε αυτό που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας. Μια άλλη επιλογή είναι να βάζετε χρήματα μηνιαίως σε έναν ξεχωριστό λογαριασμό για να τα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά για ιατρικά επείγοντα περιστατικά του σκύλου σας.

skylos alan king unsplash
Αlan Κing / Unsplash

6. Παρέχετε καθημερινή πνευματική και σωματική τόνωση

Τα σκυλιά είναι έξυπνα πλάσματα που απαιτούν τακτική δραστηριότητα. Τα σκυλιά που δεν έχουν αυτές τις διεξόδους μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα με καταστροφικές συμπεριφορές. Οι καθημερινές βόλτες, η εκπαίδευση και τα παζλ είναι όλοι εξαιρετικοί τρόποι για να ασχοληθείτε με τον σκύλο σας και να του παρέχετε τη σωματική και πνευματική διέγερση που χρειάζεται.

7. Να είσαι καλός γείτονας ως ιδιοκτήτης σκύλου

Όταν βγαίνετε βόλτα, κρατάτε πάντα το σκυλί σας δεμένο με λουρί. Ακόμα κι αν ο σκύλος σας είναι φιλικός, άλλα σκυλιά και άνθρωποι μπορεί να φοβούνται το ζώο σας. Πάντα να ρωτάτε πριν πλησιάσετε άλλο άτομο ή σκύλο, όταν ο σκύλος σας είναι μαζί σας.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας δεν γαβγίζει άσκοπα και δεν ενοχλεί τον διπλανό σας. Η σωστή εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει τον σκύλο σας να συμπεριφέρεται σωστά στο περιβάλλον σας.

skylos pexels dominika roseclay0
Pexels / Dominika Roseclay

8. Φροντίστε για τα απορρίμματα του κατοικίδιου

Όπου ο σκύλος σας κάνει τις «δουλειές» του – είτε στην αυλή σας, είτε στη γειτονιά, ενώ βγείτε βόλτα – φροντίστε να μαζεύετε και να πετάτε σωστά τα απορρίμματα του κατοικίδιου ζώου σας, καθώς μπορεί να μεταδώσει ασθένειες.

9. Εκπαιδεύστε σωστά τον σκύλο σας

Ο σκύλος σας θα πρέπει να μάθει τη σωστή συμπεριφορά, ώστε να μην ενοχλεί ανθρώπους ή ζώα. Αρκετές εθνικές αλυσίδες καταστημάτων κατοικίδιων ζώων προσφέρουν προγράμματα εκπαίδευσης ή μπορείτε να ζητήσετε από τον κτηνίατρό σας τη σύσταση ενός πιστοποιημένου επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων.

10. Προγραμματίστε μια φωτογράφηση

Δεν χρειάζεται να είναι επαγγελματίας φωτογράφος, αν και υπάρχουν πολλοί υπέροχοι φωτογράφοι που ειδικεύονται στο να απαθανατίζουν κατοικίδια. Στη συνέχεια, θα έχετε φωτογραφίες που μπορείτε να αγαπήσετε και να μοιραστείτε με άλλους που αγαπούν το κατοικίδιό σας.

gata mona magnussen unsplash
Mona Magnussen / Unsplash
Διαφήμιση