Αρχική Ειδήσεις Τριμερής στο Ισραήλ – Μηνύματα Μητσοτάκη με πολλούς αποδέκτες

Τριμερής στο Ισραήλ – Μηνύματα Μητσοτάκη με πολλούς αποδέκτες

0
KMITSOTAKIS
Διαφήμιση

«Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ είναι εξαιρετικές όσο ποτέ», δήλωσε πριν λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με τους ηγέτες της Κύπρου και του Ισραήλ, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου στην Ιερουσαλήμ.
Ανάμεσα στα θέματα που μονοπωλούν τις εργασίες της Συνόδου είναι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η συνεργασία των τριών χωρών στους τομείς της περιβαλλοντικής προστασίας υπό το φως και των αποτελεσμάτων της COP26, η συνεργασία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι κοινές δράσεις σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, η επέκταση των περιφερειακών μηχανισμών συνεργασίας, θέματα ενέργειας όπως η κατασκευή του αγωγού East Med, η ηλεκτρική διασύνδεση EuroAsia Interconnector και έργα περιφερειακής συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι θα συζητήσουν για τα θέματα της ενέργειας ενώ έκανε αναφορά στη σημασία του EastMed.

Σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά της Τουρκίας, υπενθύμισε ότι δυστυχώς προέβη σε προκλητικές ενέργειες στην θαλάσσια οικονομική ζώνη της Κύπρου, ενώ για το Κυπριακό επανέλαβε ότι μόνη βιώσιμη λύση είναι αυτή που θα σέβεται όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και θα προβλέπει κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων καθώς και απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων από το νησί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τις πρώτες του επαφές με τον νέο Πρωθυπουργό, Ναφτάλι Μπένετ και με τον νέο Πρόεδρο, Ιτσχάκ Χέρτζογκ, ενώ συμμετέχει μαζί με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτο μικροσκόπιο της RWE υπεράκτια αιολικά και υδρογόνο
Επόμενο άρθρο«Λιγότερο θανατηφόρα η μετάλλαξη Όμικρον» μεταδίδουν οι Financial Times