Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Στο μικροσκόπιο της RWE υπεράκτια αιολικά και υδρογόνο

Στο μικροσκόπιο της RWE υπεράκτια αιολικά και υδρογόνο

0
Aiolika
Διαφήμιση

Δύο μόλις μήνες μετά την επίσημη ανακοίνωση σύμπραξης με τη ΔΕΗ για την υλοποίηση έργων ΑΠΕ στη χώρα μας, εκπρόσωπος του γερμανικού κολοσσού RWE μετέφερε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το επενδυτικό ενδιαφέρον της διοίκησης για νέες επενδύσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, μέχρι το 2030, αλλά και τον στρατηγικό της σχεδιασμό στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Η συμφωνία της RWE με τη ΔΕΗ περιλαμβάνει κοινές επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ στον τομέα των ΑΠΕ στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Ενώ, όπως μετέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας, Μarkus Kredder, στον πρωθυπουργό το ενδιαφέρον επεκτείνεται και στα υπεράκτια αιολικά, αγορά που στην Ελλάδα αναμένεται να ανοίξει το επόμενο διάστημα, καθώς και στο υδρογόνο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος της RWE, που είχε ήδη κοινοποιηθεί σε επενδυτικούς της κύκλους από τις 15 Νοεμβρίου, για το στρατηγικό πλάνο επενδύσεων 50 δισ. ευρώ, σε πράσινες επενδύσεις έως το 2030, με στόχο την αύξηση της συνολικής δυναμικότητας ΑΠΕ σε περίπου 50 GW.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός νέων επενδύσεων

Στο ήδη κοινοποιημένο επενδυτικό προγραμματισμό του γερμανικού κολοσσού περιλαμβάνονται υπεράκτια και χερσαία αιολικά, ηλιακά, μπαταρίες, flexible παραγωγή και υδρογόνο στις ελκυστικές αγορές της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Ασίας και της περιοχής του Ειρηνικού (APAC).

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των πολλά υποσχόμενων αγορών για την περαιτέρω ανάπτυξη της γερμανικής εταιρείας στις ΑΠΕ και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συνεργασία της θυγατρικής RWE Renewables με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες (100% θυγατρική της ΔΕΗ) για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος 2 GW στη Δυτική Μακεδονία.

Πληροφορίες από kathimerini

 

Διαφήμιση