Αρχική Ειδήσεις Μπαράζ επενδύσεων στις τεχνολογίες από την ΕΕ το 2022 – Το πλάνο...

Μπαράζ επενδύσεων στις τεχνολογίες από την ΕΕ το 2022 – Το πλάνο του 1,2 τρισ δολαρίων

0
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Eπενδυτικό μπαράζ σε τεχνολογικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες προγραμματίζει η Ευρώπη για το 2022. Οι ήδη δρομολογημένες επενδύσεις προβλέπεται να ξεπεράσουν το 1,2 τρισ. δολάρια, αυξημένες κατά 6,3% από τις αντίστοιχες δαπάνες το 2020.

Σύμφωνα με το EMEA IT Spending Outlook της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής έρευνας και συμβούλων Gartner, τη μερίδα του λέοντος από τις επενδύσεις στην τεχνολογία θα απορροφήσει ο τομέας των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και των υπηρεσιών Πληροφορικής.

Σημαντικές δαπάνες θα απορροφήσει και η αγορά των συσκευών, όπως και ο κλάδος του επιχειρηματικού λογισμικού, ενώ ισχυρές επενδύσεις θα πρέπει να αναμένονται και στον τομέα των data centers.

Οι πρωταθλήτριες της επενδυτικής κούρσας

Ατμομηχανή της Ευρώπης όσον αφορά τις τεχνολογικές δαπάνες θα παραμείνει και φέτος η Μεγάλη Βρετανία, ενώ το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό σε αύξηση των τεχνολογικών δαπανών θα καταγράψει η Γερμανία.

«Όλα τα λεφτά» στις συσκευές

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Gartner, οι δαπάνες για συσκευές (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablets) στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ), θα αυξηθούν φέτος κατά 13,7% σε σχέση με το 2020 και θα ξεπεράσουν τα $206 δισ. Πέρσι το πρόσημο των πωλήσεων στην αγορά των συσκευών ήταν αρνητικό, αφού υποχώρησαν κατά 3,5% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ για το 2022 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι οριακά θετικός κατά 0,7%.

Κινητικότητα και στο cloud

Έντονα ανοδικά θα κινηθούν και οι πωλήσεις στην αγορά του επιχειρηματικού λογισμικού, με τις σχετικές δαπάνες να αυξάνονται κατά 9,7% σε σχέση με το 2020 και να προσεγγίζουν σε αξία τα 161,5 δισ. δολάρια.

Οι σχετικές επενδύσεις θα αυξηθούν στην ΕΜΕΑ κατά 10% το επόμενο έτος, με τις δαπάνες για cloud να αντιπροσωπεύουν ποσοστό 12,5% των συνολικών δαπανών Πληροφορικής.

Μάλιστα, οι δαπάνες για εταιρικό λογισμικό εκτιμάται ότι θα έχουν υψηλότερη ανάπτυξη το 2022, λόγω της αύξησης των επενδύσεων στο cloud. «Από την έναρξη της πανδημίας, οι δαπάνες για το cloud έχουν επιδείξει ελαστικότητα και ευελιξία. Κλιμακώθηκαν, όταν χρειαζόταν και μειώθηκαν, όταν αυτό απαιτήθηκε. Οι CIO θα χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο εναλλακτικές λύσεις cloud για να εξασφαλίσουν στον ταχύτερο δυνατό χρόνο την αξία των επενδύσεων τους στον τομέα της πληροφορικής», τονίζει η Gartner.

Απόλυτο φαβορί η Μ. Βρετανία

Η αύξηση των δαπανών για την τεχνολογία στη Μεγάλη Βρετανία το 2022 αναμένεται να είναι υψηλότερη από τη συνολική αύξηση των δαπανών στην περιοχή της ΕΜΕΑ. Οι σχετικές δαπάνες θα φτάσουν τα 223,3 δισ. δολάρια το 2022, σημειώνοντας αύξηση κατά 6% από το 2021 (έναντι 4,7% που είναι η πρόβλεψη για τη συνολική αγορά της ΕΜΕΑ το 2022).

Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους οι τεχνολογικές δαπάνες στη Γερμανία θα κινηθούν  στα επίπεδα των 167,3 δισ. δολαρίων, καταγράφοντας αύξηση κατά 4,4% έναντι του τρέχοντος έτους.

Διαφήμιση