Αρχική Ειδήσεις «Λιγότερο θανατηφόρα η μετάλλαξη Όμικρον» μεταδίδουν οι Financial Times

«Λιγότερο θανατηφόρα η μετάλλαξη Όμικρον» μεταδίδουν οι Financial Times

0
Covid Omicron
Διαφήμιση

Τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα των νοτιοαφρικανών επιστημόνων για τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της ΚΡΟΥΣΜΑ, που φαίνεται να επιβεβαιώνουν επιστήμονες σε Αμερική και Ευρώπη, μεταφέρουν σε αναλυτικό ρεπορτάζ οι Financial Times.

Μόλις το 8% των ασθενών με Covid-19 στην επαρχία της Πρετόρια έχει χρειαστεί μονάδα εντατικής θεραπείας. Έναντι 23% στη διάρκεια του κύματος που προκάλεσε η Δέλτα. Μόλις το 2% είναι σε διασωλήνωση, έναντι 11%.

«Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος» δήλωσε ο Shabit Madhi, ο νοτιοαφρικανός καθηγητής Βιολογίας, που προβλέπει ότι θα υπάρξει «μεγάλος αριθμός» επαναμολύνσεων αλλά μικρότερο ποσοστό περιπτώσεων θα καταλήξει να χρειαστεί νοσηλεία.

Τα πρώτα διαγράμματα εξέλιξης της μετάλλαξης Όμικρον

Όπως διαπιστώνεται σε σχετικό άρθρο του Euro2day, επιστήμονες στη Νότια Αφρική βλέπουν με ανακούφιση τα πρώτα στοιχεία από τα νοσοκομεία της χώρας, που υπονοούν ότι η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να οδηγεί σε λιγότερο σοβαρή νόσηση έναντι προηγούμενων κυμάτων, αλλά προειδοποιούν ότι η υψηλή μεταδοτικότητα μπορεί να οδηγήσει σε πίεση στο σύστημα υγείας.

Omicronn

Τα πρώτα στοιχεία από συγκρότημα νοσοκομείων στην πρωτεύουσα της χώρας, Πρετόρια, που είναι στο επίκεντρο του κύματος της πανδημίας, έδειξαν ότι στις 2 Δεκεμβρίου μόλις 9 από τους 42 ασθενείς με Covid-19, στο σύνολό τους ανεμβολίαστοι, χρειάζονταν οξυγόνο. Οι υπόλοιποι έχουν βρεθεί θετικοί, αλλά είναι ασυμπτωματικοί ή νοσηλεύονται για άλλες ασθένειες.

Omicron

Τα στοιχεία, γράφουν οι Financial Times, θα δώσουν αισιοδοξία στους υγειονομικούς σε όλο τον πλανήτη, αλλά ειδικοί προειδοποιούν ότι κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων, που σχετίζονται με τη διαφαινόμενη ικανότητα του ιού να ξεφεύγει της ανοσίας από προηγούμενη ασθένεια ή εμβολιασμό, θα μπορούσαν να πιέσουν τα συστήματα υγείας στον ίδιο βαθμό με προηγούμενα κύματα.

Διαφήμιση