Αρχική Βίντεο Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκαν τα πρώτα χιλιόμετρα του δρόμου Θέρμης – Γαλάτιστας

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκαν τα πρώτα χιλιόμετρα του δρόμου Θέρμης – Γαλάτιστας

0
erga
Στην κυκλοφορία δόθηκαν τα πρώτα χιλιόμετρα του τμήματος «Θέρμη – Γαλάτιστα» του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη – Πολύγυρος.
Διαφήμιση

Παραδόθηκαν πριν λίγο στην κυκλοφορία τα πρώτα χιλιόμετρα του τμήματος «Θέρμη – Γαλάτιστα», του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη – Πολύγυρος, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και  Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και του υφυπουργού Γ. Καραγιάννη.

Ο δρόμος, έχει 8 ισόπεδους κόμβους και υπόγειο αγωγό όμβριων υδάτων στα Βασιλικά. Ενώ, όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «Είναι ένα από τα 85 έργα που χρηματοδοτεί η ΠΚΜ ύψους 40 δισ».

Το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης

Η παράδοση γίνεται 15 μήνες πριν την συμβατική υποχρέωση του αναδόχου ενώ μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να παραδοθούν άλλα έξι χιλιόμετρα.

«Βάλαμε στόχους για τη Θεσσαλονίκη που είχε μείνει πολύ πίσω. Καλύτερη καθημερινότητα και πιο ανθρώπινη πόλη» ανέφερε αρχικά ο υπουργός Κ. Καραμανλής.

«Παραδίδουμε το έργο για ένα τμήμα που ήταν επικίνδυνος και προβληματικός. Πριν το 2023 που έλεγε το χρονοδιάγραμμα ότι θα τελειώσει. Το καλοκαίρι του 2022 θα τελειώσει η ταλαιπωρία του κόσμου και η επικινδυνότητα του δρόμου» πρόσθεσε.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο «νοικοκύρεμα» του Μετρό και στον FlyOver «που είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση στον περιφερειακό».

«Όλα τα έργα μας υπηρετούν το στόχο να φύγει η Θεσ/νίκη από την κακοδαιμονία να πάει μπροστά» κατέληξε μεταξύ άλλων ο κ.Καραμανλής.

«Η πόλη θα αλλάξει και η νίκη θα είναι για τους πολλούς. Τον Ιούνιο θα τελειώσει η Ποτίδαια και το ορφανό χλμ. Δίνουμε στη Θεσσαλονίκη τη θέση που της αξίζει» ανέφερε από την μεριά του ο υφυπουργός Γ. Καραγιάννης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης του δρόμου προς Γαλάτιστα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, παρουσίασε το σύνολο των προγραμματισμένων παρεμβάσεων από πλευράς Υπουργείου.

«Τμήμα τμήμα, ο δρόμος αυτός γίνεται ασφαλέστερος. Ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, που οδηγεί σε περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας. Συνεχίζουμε και στα υπόλοιπα τμήματα.
Παράλληλα επιταχύνονται οι διαδικασίες για τον αυτοκινητόδρομο Ε 65, που συνδέει τη Δυτική Μακεδονία με τη Θεσσαλία και φέρνει πιο κοντά στην Αθήνα όλη την ακριτική αυτή περιοχή. Έργο που χρηματοδοτείται με σχεδόν 450 εκ ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και δημιουργεί, για την κατασκευή του, 1.000 θέσεις εργασίας.

Το ένα μετά το άλλο, σημαντικά έργα υποδομής μπαίνουν στις ράγες. Στοχεύουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Συνεχίζουμε! Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη αποκτούν υποδομές και υποδέχονται δράσεις που φέρνουν βιώσιμη ανάπτυξη, νέες επενδύσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Επανατοποθετούνται στο χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Και διεκδικούν το μέλλον που δικαιούνται» δήλωσε.

 

Διαφήμιση