Αρχική Επιστήμη Το πρώτο ρομπότ με ανθρώπινες εκφράσεις

Το πρώτο ρομπότ με ανθρώπινες εκφράσεις

0
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η εταιρεία “Engineered Arts“, η οποία έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει αναπτύξει ένα ανθρωποειδές ρομπότ που ονομάζεται “Ameca“.

Το ρομπότ αυτό έχει την πρωτοποριακή ικανότητα να μπορεί να παίρνει ανθρώπινες εκφράσεις με ευκολία.

Το “Ameca” τροφοδοτείται από το λειτουργικό σύστημα Tritium που επιτρέπει στις εταιρείες που ασχολούνται με την ανάπτυξη της ρομποτικής να δοκιμάσουν τα τεχνολογικά τους πειράματα. Έτσι δίνεται η δυνατότητα να δοκιμαστούν εύκολα οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσονται από εταιρίες ή startup επιχειρήσεις. Επίσης , μπορούν να δοκιμάσουν ακόμη και να παρουσιάσουν την τεχνολογία τους μπροστά σε ζωντανό κοινό χρησιμοποιώντας το “Ameca”.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές του, το Ameca είναι το πρόσωπο της ανθρώπινης ρομποτικής και είναι το πιο προηγμένο ρομπότ με ανθρώπινη μορφή. Η εταιρεία λέει ότι το Ameca είναι η τέλεια πλατφόρμα για αλληλεπίδραση ανθρώπου-ρομπότ, καθώς έχει σχεδιαστεί ως πλατφόρμα για την ανάπτυξη μελλοντικών ρομποτικών τεχνολογιών.

«Ο λόγος για να φτιάξουμε ένα ρομπότ που μοιάζει με άτομο είναι η αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους. Το ανθρώπινο πρόσωπο είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας πολύ υψηλού εύρους ζώνης και γι’ αυτό κατασκευάσαμε αυτά τα εκφραστικά ρομπότ», δήλωσε στο Reuters ο ιδρυτής της Engineered Arts Will Jackson.

Και πρόσθεσε: «Προσπαθήσαμε να είμαστε ουδέτεροι ως προς το φύλο, φυλετικά ουδέτεροι. Απλώς προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι που έχει τα βασικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, κυρίως έκφραση, χωρίς να βάλουμε τίποτα άλλο πάνω από αυτό. Έτσι, εξ ου και τα γκρίζα πρόσωπα. Πέρασαν πραγματικά 15 χρόνια κύησης».

 

Διαφήμιση