Αρχική Καταστροφές Έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία

0
Ινδονησία: Εντυπωσιακές εικόνες από την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατάου
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σήμερα εξεράγη στην Ινδονησία το ηφαίστειο  Σεμέρου στη νήσο Ιάβα με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και 41 άνθρωποι να τραυματιστούν. Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου είχε σημειωθεί το 2020 και οδήγηση στην εκκένωση κατοικημένων περιοχών χιλιάδων ανθρώπων. Σύννεφα καπνού και τέφρας κάλυψαν πολύ γρήγορα την περιοχή.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους έκτακτης ανάγκης,  χιλιάδες κάτοικοι, μεταξύ αυτών και παιδιά, διέφυγαν προκειμένου να προστατευθούν και να βρουν  καταφύγιο. Τα σύννεφα καπνού και τέφρας υψώνονταν καλύπτοντας τα διπλανά χωριά στην επαρχία Ανατολική Ιάβα.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της περιοχής Λουματζάνγκ, Ιντάχ Μασντάρ, είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 41 άνθρωποι έχουν υποστεί εγκαύματα.

Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της έκρηξης του ηφαιστείου, καθώς ποτάμια λάβας έφθαναν στα χωριά τους.

Οι αρχές στήνουν σκηνές για τους κατοίκους που εκκένωσαν τις εστίες τους, ανέφερε η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (BNPB). Ωστόσο, τις επιχειρήσεις εκκένωσης εμποδίζει ο πυκνός καπνός, δήλωσε ο αρχηγός της BNPB Σουχαριάντο.

«Πολλές περιοχές βυθίστηκαν στο σκοτάδι, αφότου καλύφθηκαν από την ηφαιστειακή τέφρα», περιέγραψε ο εκπρόσωπος της BNPB Αμπντούλ Μουχάρι. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διαφήμιση