Αρχική Ειδήσεις Σικελία: Τουλάχιστον 4 νεκροί μετά από έκρηξη

Σικελία: Τουλάχιστον 4 νεκροί μετά από έκρηξη

0
EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΕΚΑΣ
ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑ- ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΑΜΑΣΙ (EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΕΚΑΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έκρηξη αερίου προκάλεσε την κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας στη Σικελία χτες κοστίζοντας ανθρώπινες ζωές. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη αγνοούνται σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι Ιταλικές αρχές σήμερα, Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, το πρωί.

Δύο γυναίκες ανασύρθηκαν ζωντανές από τα ερείπια στη νότια πόλη Ραβανούσα μετά την κατάρρευση το βράδυ του Σαββάτου και οι διασώστες μαζί με σκύλους ανιχνευτές εξακολουθούν να αναζητούν για τους υπόλοιπους αγνοούμενους.

Η έκρηξη, στην πόλη των 11.000 κατοίκων κοντά στην πόλη Agrigento της Σικελίας, επηρέασε τέσσερα κτίρια, σύμφωνα με τη μονάδα πολιτικής προστασίας της Σικελίας DRPC Sicilia. Ωστόσο, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ανέφερε αργότερα ότι χτυπήθηκαν έξι κτίρια.

Οι διασώστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη γύρω στις 23:15 το βράδυ του Σαββάτου, αλλά οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης δεν μπόρεσαν να έχουν κατευθείαν πρόσβαση στο σημείο λόγω “θυλάκων αερίου”, δήλωσε η DRPC Sicilia.

Περίπου 250 διασώστες, συμπεριλαμβανομένων εθελοντών πολιτικής προστασίας, συμμετείχαν στην επιχείρηση, με τη βοήθεια σκυλιών ανιχνευτών και drones.

Άρχισαν να ψάχνουν στα ερείπια για αγνοούμενους κατοίκους, μεταξύ των οποίων ένα νεαρό ζευγάρι που περιμένει ένα μωρό και δύο παιδιά.

Ηλικιωμένες γυναίκες σώθηκαν

Μια ηλικιωμένη γυναίκα διασώθηκε από τα ερείπια ενός κτιρίου «πιθανώς κοντά σε αυτούς που επλήγησαν από την καταστροφή», ανέφερε το DRPC Sicilia νωρίς την Κυριακή.

Υπέστη ελαφρύ τραύμα και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο της κοντινής πόλης Licata, είπε η μονάδα πολιτικής προστασίας. “Υπέστη ελαφρά τραύματα, συμπεριλαμβανομένων κάποιων καταγμάτων”, πρόσθεσε.

Άλλη μια γυναίκα ,που πιστεύεται ότι είναι η αδερφή του πρώτου, ανασύρθηκε αμέσως μετά, δήλωσε ο επικεφαλής της DRPC Sicilia, Salvo Cocina.

Από αυτούς που εξακολουθούν να αγνοούνται, οι εννέα βρίσκονταν στο ίδιο κτίριο τη στιγμή της έκρηξης, ανέφερε η ANSA.

«Η έρευνα για τους άλλους αγνοούμενους από τις αστικές μονάδες έρευνας και διάσωσης και σκύλων συνεχίζεται αμείωτη», ανέφεραν οι πυροσβέστες σε tweet.

Με πληροφορίες από DW, FRANCE24

 

Διαφήμιση