Αρχική Ειδήσεις Αθήνα: Δράσεις καθαριότητας-απολύμανσης για τα Χριστούγεννα

Αθήνα: Δράσεις καθαριότητας-απολύμανσης για τα Χριστούγεννα

0
δήμος αθηναίων
Διαφήμιση

Στη γειτονιά της Ριζούπολης βρέθηκαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιώντας ακόμη μια μεγάλη συντονισμένη κυριακάτικη παρέμβαση καθαριότητας και απολύμανσης σε πλατείες, πεζόδρομους, αλλά και πολυσύχναστα σημεία, τα οποία έχουν ήδη στολιστεί και περιμένουν με γιορτινή διάθεση τα Χριστούγεννα.

Φέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, η πρωτεύουσα «πλημμύρισε» από χιλιάδες πολύχρωμα λαμπάκια και χριστουγεννιάτικα δέντρα, διαμορφώνοντας μια μοναδική ατμόσφαιρα χαράς και γιορτής.

PHOTO3

Αυτό το ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο σκηνικό, που συναντά κανείς στο κέντρο αλλά και στις 129 γειτονιές της Αθήνας, συνοδεύεται από τη διαρκή και αδιάκοπη παρουσία των υπηρεσιών καθαριότητας, οι οποίες φροντίζουν καθημερινά ώστε η πόλη να διατηρείται πάντα καθαρή και οι κάτοικοι της να απολαμβάνουν το χριστουγεννιάτικο κλίμα με ασφάλεια. 

«Οι πολύπλευρες δράσεις καθαρισμού και απολύμανσης της Αθήνας βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα του Δήμου Αθηναίων. Οι άνθρωποι της καθαριότητας δεν σταματούν να δουλεύουν πυρετωδώς ούτε τις ημέρες των Χριστουγέννων, συνεχίζοντας αδιάκοπα το έργο τους στην καθαριότητα των δημόσιων χώρων, των δρόμων και των πλατειών, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν σε κλίμα εορταστικό και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια κάθε σημείο της πρωτεύουσας» τονίζει σε δήλωση του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Αβραμίδης.

απολύμανση

Οι άνθρωποι της καθαριότητας ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν με καυτό νερό και ειδικά απολυμαντικά πεζοδρόμια αλλά και πεζόδρομους, ενώ «σάρωσαν» τις στολισμένες πλατείες και τους δρόμους της περιοχής, εξασφαλίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο την ασφαλή κίνηση των πολιτών στους δημόσιους χώρους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 20 εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας, το έργο των οποίων ενισχύθηκε από μεγάλες ηλεκτρικές σκούπες, σύγχρονα πλυστικά μηχανήματα, υδροφόρες, αλλά και σάρωθρα.

Διαβάστε επίσης:  Χιλιάδες νέοι "πράσινοι" κάτοικοι της πρωτεύουσας δίνουν ζωή στις γειτονιές της
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣικελία: Τουλάχιστον 4 νεκροί μετά από έκρηξη
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία: Έντονα προβλήματα σε Ελλάδα, Γαλλία και ΗΠΑ