Αρχική COVID-19 ΠΟΥ: Καλύτερα να ξεχάσετε τα Χριστoύγεννα παρά να θρηνήσουμε θύματα

ΠΟΥ: Καλύτερα να ξεχάσετε τα Χριστoύγεννα παρά να θρηνήσουμε θύματα

Σύνταξη: ecozen.gr

0
TedrosAdhanomGhebreyesus 1025x513 1
Διαφήμιση

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε στους ανθρώπους να ακυρώσουν τις γιορτές καθώς η Όμικρον συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, ο Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus είπε ότι «μια εκδήλωση που ακυρώνεται είναι καλύτερη από μια ζωή που ακυρώνεται».

“Όλοι είμαστε άρρωστοι από αυτήν την πανδημία. Όλοι θέλουμε να περνάμε χρόνο με φίλους και οικογένεια. Όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι όλοι εμείς οι ηγέτες και τα άτομα να πάρουμε  δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να ληφθούν για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους».

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό θα σημαίνει ακύρωση ή καθυστέρηση γεγονότων», συνέχισε. “Αλλά μια εκδήλωση που ακυρώθηκε είναι καλύτερη από μια ζωή που ακυρώθηκε. Είναι καλύτερα να ακυρώσεις τώρα και να γιορτάσεις αργότερα παρά να γιορτάσεις τώρα και να θρηνήσεις αργότερα. Κανείς από εμάς δεν θέλει να είναι ξανά εδώ σε 12 μήνες.”

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ επισήμανε ότι υπάρχουν “συνεπείς αποδείξεις” ότι η τελευταία παραλλαγή ανησυχίας, η Όμικρον, εξαπλώνεται “σημαντικά ταχύτερα” από την παραλλαγή Δέλτα. Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η κοινοτική μετάδοση του Όμικρον έχει χρόνο διπλασιασμού μεταξύ 1,5 και τριών ημερών.

ΠΟΥ: Πιο ανθεκτική στα εμβόλια η Όμικρον

Ο Δρ Soumya Swaminathan, επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, προειδοποίησε επίσης ότι είναι πολύ νωρίς για να συμπεράνουμε ότι η Όμικρον είναι μια πιο ήπια παραλλαγή και τόνισε ότι οι προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πιο πιθανό τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τον COVID-19 να μολυνθούν εκ νέου από την Όμικρον.

 

Διαφήμιση