Αρχική Ειδήσεις Πέρασε από τη Βουλή ο προϋπολογισμός με 158 «ναι»

Πέρασε από τη Βουλή ο προϋπολογισμός με 158 «ναι»

Σύνταξη: ecozen.gr

0
VOYLH
Διαφήμιση

Πέρασε κατά πλειοψηφία από τη Bουλή, με 158 ψήφους, ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2022, ενώ καταψήφισαν 142 με τους τόνους μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ανεβαίνουν επικίνδυνα.

Για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ανοιχτά εκλογές με τον πρωθυπουργό ωστόσο  να παραπέμπει στο τέλος της τετραετίας.

Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση όπου δεν έλειψαν εντάσεις έγινε η συζήτηση στην Ολομέλεια επί του κρατικού προϋπολογισμού που έκλεισε με την υπερψήφισή του με 158 «ναι». Επίσης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή ανακοινώθηκαν και νέα μέτρα από τον πρωθυπουργό για ελάφρυνση των νοικοκυριών λόγω της ενεργειακής κρίσης Είχε  προηγηθεί η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που ανακοίνωσε νέες φοροδιευκολύνσεις, μεταξύ των οποίων και η μετάθεση της πληρωμής της πρώτης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ισχυρή πλειοψηφία για δαπάνες Εθνικής Άμυνας

Ισχυρή πλειοψηφία καταγράφηκε στις δαπάνες του  Εθνικής ‘Αμυνας  τις οποίες υπερψήφισαν 191 βουλευτές ενώ καταψήφισαν 109 βουλευτές .
Ευρύτερη πλειοψηφία καταγράφηκε και στα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με 263 «ναι» και «37» όχι» ενώ τα έξοδα της προεδρίας της κυβέρνησης υπερψηφίστηκαν με 160 ψήφους υπέρ έναντι 140 κατά.
Να σημειωθεί ότι η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού είθισται να χαρακτηρίζεται ως παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση.
Κατά την πενθήμερη συζήτηση του, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας η Ολομέλεια συνεδρίασε 61 ώρες, ενώ πήραν το λόγο συνολικά 225 βουλευτές.
Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ,  6 γενικοί και 12 ειδικοί  εισηγητές ,  έξι  κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι , 36 μέλη της κυβέρνησης και οι έξι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Η μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε η μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα για τις ΜΕΘ και την Πανδημία, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αυτή προέταξε ως τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μιλώντας για “κυβέρνηση ενόχων“, “επικίνδυνο πρωθυπουργό” , “εγκληματικές ευθύνες” και “πολιτικό κυνισμό” .

Επ αυτής της μελέτης ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως δεν περίμενε καμία μελέτη για να ενισχύσει το ΕΣΥ και πως πρώτος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: 4.345 νέα κρούσματα, 63 θάνατοι, 684 διασωληνωμένοι
Επόμενο άρθροΠάνω από 1.500 γλώσσες στη Γη απειλούνται με εξαφάνιση έως το 2100