Αρχική Ειδήσεις Παράταση της κακοκαιρίας και προβλήματα στην Δυτική Ελλάδα

Παράταση της κακοκαιρίας και προβλήματα στην Δυτική Ελλάδα

0
kairos
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η χτεσινή κακοκαιρία προκάλεσε προκάλεσε προβλήματα στην δυτική Ελλάδα, ο καιρός δεν φαίνεται να βελτιώνεται αισθητά σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ούτε σήμερα. Αναμένονται και σήμερα βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Επίσης, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σήμερα μια μικρή πτώση στα ηπειρωτικά, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα τους 18 βαθμούς και μόνο στα νησιά του Αιγαίου θα φθάσει κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες, την Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα δυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Προβλήματα στην Δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία

Προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου έχει προκαλέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας. Η Πυροσβεστική υπηρεσία είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ξεκίνησαν ήδη από χτες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις της υπηρεσίας έχουν  προχωρήσει σε απαντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σημεία και παραμένουν σε ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας. Σύμφωνα με τον δήμο, «αν και τα αντλιοστάσια δουλεύουν κανονικά, ο όγκος του νερού είναι τεράστιος, με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι να πλημμυρίσουν».

Έκκληση έχει γίνει σε όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, με στόχο την αποτελεσματική προστασία των ανθρώπων  και την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες διαδικασίες για να μπορούν να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία όσοι πολίτες θέλουν να προστατευθούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στο μεταξύ με δήλωσή του, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, απηύθυνε έκκληση σε όλους, «να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να μη διασχίζουν χείμαρρους ή ρέματα για κανένα λόγο, είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα, ενώ με πρωτοβουλία του συγκαλείται αύριο, Σάββατο, έκτακτο συντονιστικό με την συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων.

Προβλήματα και πλημμύρες στα γύρω χωριά

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τουλάχιστον 15 σπίτια έχουν πλημμυρίσει στο χωριό Καραϊσκάκης. Προβλήματα από τον μεγάλο όγκο νερού καταγράφονται και στο χωριό Βασιλόπουλο, όπου σπίτια και γεωργικές καλλιέργειες πλημμύρισαν.Η κακοκαιρία προκάλεσε και προβλήματα και σε άλλες περιοχές. Σύμφωνα το nafpaktianews.gr στο Τρίκορφο Ναυπακτίας προκλήθηκε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα σταματήσει για λίγο η κυκλοφορία των οχημάτων, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος.

Χθες το βράδυ τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και το χωριό Γρίμποβο στη Ναυπακτία με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει για λίγο ο κεντρικός δρόμος. Στην Κεφαλονιά, οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν ιστιοφόρο στα βράχια στο οποίο δεν επέβαινε κανένας άνθρωπος.

Διαφήμιση