Αρχική Ειδήσεις Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται τη Κύπρο

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται τη Κύπρο

0
πάπας
Εικόνα: Nacho Arteaga
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σήμερα, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου ο Πάπας Φραγκίσκος φτάνει στη Κύπρο προκειμένου να συζητήσει τόσο με την πολιτική όσο και με τη πολιτειακή ηγεσία της Κύπρου. Συγκεκριμένα, αναμένεται να φτάσει περίπου στις 3 το μεσημέρι στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Αννίτα Δημητρίου και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου θα υποδεχθούν τον Πάπα Φραγκίσκο στις 4 το απόγευμα, ο οποίος θα έχει συνάντηση με Ιερείς, πιστούς, εκκλησιαστικούς κύκλους και κινήματα, στον Καθεδρικό Ναό των Μαρωνιτών της Παναγίας των Χαρίτων στη Λευκωσία, όπου ο ίδιος θα πραγματοποιήσει και Προσφώνηση.

Στις 17.15, με τιμές αρχηγού Κράτους, θα γίνει η τελετή υποδοχής του στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας. Στις 17.30 θα ξεκινήσει η συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο δηλαδή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στις 18.00 ο Πάπας αναμένεται να συναντήσει εκπροσώπους αρχών της ΚΔ, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και το διπλωματικό σώμα και στη συνέχει αυτός και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προσφωνήσουν στο Προεδρικό Μέγαρο. Στις 20.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρταίας θα παραθέσει δείπνο στην Παπική Αντιπροσωπεία στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα ζητήματα στα οποία πρόκειται να εστιάσει σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από το ΑΠΕ είναι το Μεταναστευτικό, η μετεγκατάσταση προσφύγων από την Κύπρο στο Βατικανό, οι Αγνοούμενοι, η Εμπορία Προσώπων, τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κλιματική αλλαγή, καθώς και περιφερειακά ζητήματα.

Διαφήμιση