Αρχική COVID-19 Η Ψυχική μας Υγεία στην εποχή του COVID-19

[LIVE] Η Ψυχική μας Υγεία στην εποχή του COVID-19

0
IEDEP
Διαφήμιση

Διαδικτυακή ημερίδα για την παγκόσμια υγειονομική κρίση της Covid-19 και τις επιπτώσεις της στην ψυχική μας υγεία, πραγματοποιεί σήμερα 13 Δεκεμβρίου στις 18:00 η Ιατρική Εταιρία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνει ενημέρωση για το πως θα μπορέσουμε συναισθηματικά και ψυχικά να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Το πως θα φροντίσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Και το πως θα μπορέσουμε να προστατέψουμε την ψυχική μας υγεία από τα απόλυτα φυσιολογικά συναισθήματα που μας γεννά αυτή η περίοδος (άγχος, ανασφάλεια, φόβο, λύπη, θυμό).

Ομιλητές και συμμετέχοντες

Την ημερίδα θα προλογίσει ο κ. Περικλής Δουζδαμπάνης, Δρ. Νεφρολόγος, Πρόεδρος ΙΕΔΕΠ, Επιστημονικός υπεύθυνος νεφρολόγος ΜΧΑ Κυανούς Σταύρος Πατρών μαζί με την κα. Μαρίνα Ριζογιάννη, Αρχισυντάκτρια της Εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Συντάκτη Υγείας.

Θα διαβαστεί μύνημα του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Μάρκος Μαραγκός, Καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας, Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής της Παθολογικής του ΠΓΝΠ και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννης Καρβέλης.

Με εισαγωγική ομιλία θα συμμετ’εχει και Καθηγητής Παθολογίας, Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής του Metropolitan General, κ.Χαράλαμπος Γώγος.

Στο δεύτερο κομμάτι της ψηφιακής ημερίδας θα υπάρξουν τοποθετήσεις και παρουσιάσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν με την συμμετοχή του Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής και Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Φίλιππο Γουρζή.

Θα μιλήσει επίσης ο κ. Γεώργιος Ρήγας, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κ.Ψ.Υ. Πάτρας, Ψυχίατρος, Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ, η κα. Κατερίνα Καραϊβάζογλου, Παιδοψυχίατρος, MD, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών , Επιστημονική Υπεύθυνος Κέντρο Ημέρας – Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.Α.) και η κα. Χριστίνα Μπίκου, Πρόεδρος, Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία -Σ.Ο.Ψ.Υ. Το προεδρείο της ενότητας αυτής θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Μάρκο Μαραγκό, Καθηγητή Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας, Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντή της Παθολογικής του ΠΓΝΠ και την κα. Μένη Μαλλιώρη, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Αʹ Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Η ατζέντα

Οι ομιλητές από τον χώρο της υγείας, του πανεπιστημίου και τοπικών φορέων, θα κλιθούν να απαντήσουν ερωτήματα όπως

  • Τι είναι ψυχική υγεία;
  • Πώς μπορούμε να προστατέψουμε την ψυχική μας υγεία αυτή την περίοδο της πανδημίας;
  • Είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για την ψυχική μας υγεία;
  • Η Ψυχική Υγεία μας αφορά όλους;

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά μέσω της ιστοσελίδας της Ι.Ε.Δ.Ε.Π., www.iedep.gr.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και πληροφορίες για την ημερίδα εδώ.

Πληροφορίες: e-mail: info@synedra.gr | Τηλ.: 2611100410
Εγγραφές εδώ.

Διαφήμιση