Αρχική Ειδήσεις Κρέας… από αέρα – Πως παρασκευάζεται η πρωτείνη του μέλλοντος

Κρέας… από αέρα – Πως παρασκευάζεται η πρωτείνη του μέλλοντος

0
air meat
Διαφήμιση

Στην παραγωγή πρωτείνης από… αέρα, προχώρησε η επιστημονικη κοινότητα σε μια προσπάθεια επιβεβαίωσης του ισχυρισμού ότι η κλιματική αλλαγή και η έλλειψη τροφίμων είναι δυνατό να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά με τη δημιουργία βιώσιμων τροφίμων.

Όπως μάλιστα γίνεται γνωστό, η πρωτοποριακή διαδικασία παραγωγής πρωτείνης από αέρα έχει αρνητικό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα, είναι εξαιρετικά επεκτάσιμη και μπορεί να παραχθεί σχεδόν οπουδήποτε.

Το κρέας των αστροναυτών

Κατά τη διάρκεια του διαστημικού προγράμματος της δεκαετίας του ’70, οι επιστήμονες της NASA διερεύνησαν τις διατροφικές εναλλακτικές των αστροναυτών. Έτσι είχε πρωτίστως προσεγγιστεί η φόρμουλα δημιουργίας πρωτείνης από αέρα, διαδικασία όμως που έμεινε στο ράφι κι έκτοτε ξεχάστηκε.

Μέχρι βεβαίως τη στιγμή που η ερευνητική ομάδα Air Protein και οι συγκκεριμένα οι Lisa Dyson και ο John Reed, ανακάλυψαν εκ νέου τη βιώσιμη πρωτείνη αέρα και κατάφεραν μάλιστα να τελειοποιήσουν ως φόρμουλα προς βιομηχανική παραγωγή.

Όπως δηλώνουν «Σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τεχνολογία παρασκευής τροφίμων, προσφέρουμε την πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση κρέατος στη γη».

Η επαναστατική «συνταγή»

Η ζύμωση του αέρα ξεκινά με τα ίδια δομικά στοιχεία που χρειάζεται όλη η φυτική ζωή για να αναπτυχθεί. Με αέρα, δηλαδή, νερό και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ταχεία ανάπτυξη της πρωτείνης

Τα στοιχεία του αέρα ανακατεύονται μαζί με καλλιεργούμενα προϊόντα μέχρι να παράζουν πρωτεΐνη. Πρόκειται για μια διαδικασία ζύμωσης λίγων ωρών, παρόμοια με τον τρόπο παρασκευής γιαουρτιού, τυριού και κρασιού.

Η πρωτεΐνη που παράγεται, συλλέγεται, καθαρίζεται και στη συνέχεια ξηραίνεται για να αφαιρεθεί το νερό. Το αποτέλεσμα είναι ένα σούπερ καθαρό αλεύρι γεμάτο πρωτεΐνες—θρεπτικό, ευέλικτο και έτοιμο να μετατραπεί σε οποιοδήποτε κρέας.

Κρέας από αλεύρι, όπως τα ζυμαρικά

Πρόκειται, όπως διευκρινίζεται, για μια διαδικασία παρόμοια με αυτή παραγωγής ζυμαρικών. Το αλεύρι Air Protein, τα μαγειρικά συστατικά, οι υφές και οι γεύσεις δίνουν στο «κρέας του αέρα» την ίδια υπέροχη γεύση και υφή με το παραδοσιακό κοτόπουλο, το μοσχάρι, το χοιρινό και τα θαλασσινά.

MEET THE NEW MEAT

Το Air Protein κατασκευάζεται από παγκοσμίου φήμης σεφ για να αναδημιουργήσει τη γεύση, την υφή και τη γεύση του κοτόπουλου, του ψαριού, του βοείου κρέατος και του χοιρινού, χωρίς την προσθήκη σόγιας, ορμόνες, φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα ή τη θανάτωση κάποιου ζώου.

Περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη ανά κιλό από οποιαδήποτε άλλη πηγή κρέατος και είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα.

Η Air Protein έχει επανασχεδιάσει και επανασχεδιάσει τον τρόπο παρασκευής του κρέατος και δημιούργησε το πιο βιώσιμο κρέας στον πλανήτη. Είναι νόστιμο, προηγμένο διατροφικά και χωρίς ενοχές. Αυτό είναι το μέλλον του κρέατος.

 

Διαφήμιση