Αρχική Special Topics Η Skywalker «βγαίνει μπροστά» για την κοινωνική επιχειρηματικότητα

Η Skywalker «βγαίνει μπροστά» για την κοινωνική επιχειρηματικότητα

0
Online ημερίδα: «Η Κοινωνική Επιχείρηση σήμερα»
Διαφήμιση

Online ημερίδα με τίτλο «Η Κοινωνική Επιχείρηση σήμερα» διοργανώνει την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, η ελληνική πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας Skywalker.gr σε συνεργασία με την ιστοσελίδα «Βγαίνουμε Μπροστά», σε μία προσπάθεια άμβλυνσης των αρνητικών στερεότυπων και ανισοτήτων, στην κοινωνία και το επιχειρείν.

«Η κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί το αναπτυξιακό όχημα των σύγχρονων κοινωνιών», αναφέρει η γνωστή πλατφόρμα εύρεσης εργασίας. «Εφόσον μάλιστα στο κέντρο αυτής της μορφή εππιχειρηματικότητας είναι ο άνθρωπος και η αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, της ανεργίας, της φτώχειας, της οικολογίας, της παιδείας και της υγείας, η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι μονόδρομος».

Σκοπός της οnline ημερίδας «Η Κοινωνική Επιχείρηση σήμερα» είναι η ανάδειξη τόσο της αναγκαιότητας της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη σημερινή εποχή, όσο και της υποστήριξης νέων επιχειρηματιών πρωτοβουλιών με κοινωνικό προσανατολισμό.

Οι θεματικές ενότητες

Η online ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή συζήτησης σε πάνελ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, ακαδημαϊκών, αλλά και επιχειρηματιών από τον κλάδο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Στη συζήτηση θα αναπτυχθούν

 • Η αναγκαιότητα της ύπαρξης κοινωνικών επιχειρήσεων στις σύγχρονες κοινωνίες.
 • Η υλοποίηση καινοτόμων προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων.
 • Η βιωσιμότητα, ο στρατηγικός σχεδιασμός και η εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία των κοινωνικών επιχειρήσεων.
 • Τα εργαλεια και οι πρωτοβουλίες που ενισχύουν και υποστηρίζουν την ανάπτυξη κοινωνικών επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Η τηλεδιάσκεψη θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και θα μεταδοθεί ταυτόχρονα μέσω της πλατφόρμας Facebook του skywalker.gr, με δυνατότητα παρακολούθησης και συμμετοχής με την υποβολή γραπτών ερωτημάτων κατά τη διάρκεια της ημερίδας.

Επίσης, θα μεταδοθεί live και από το site vgainoumemprosta.skywalker.gr χωρίς όμως τη δυνατότητα παρέμβασης του επισκέπτη.
Την ημερίδα συντονίζει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Αγρονέα», Δημήτριος Μιχαηλίδης, ενώ στο πάνελ της συζήτησης θα συμμετέχουν οι

 • Σωτήρης Πετρόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου / Συνιδρυτής HIGGS
  – Ιωάννης Λαγός, Πρόεδρος της ΠΑΣΕ ΚΑΛΟ (Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας)
 • Στυλιανός Κατωμέρης, Διδακτορικός ερευνητής Παντείου Πανεπιστημίου – αντικείμενο: Κοινωνική Οικονομία
  Ράνια Λάμπου, Εκπαιδεύτρια STEM, Global Teacher Award winner 2019, 2020 & 2021 Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας)
 • Δήμητρα Κουντουριώτη, Γενική Διευθύντρια της Ithaca

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.bossible.gr, καθώς επίσης και να δηλώσετε δωρεάν συμμετοχή στο Facebook Event: «Η Κοινωνική Επιχείρηση σήμερα».

Διαφήμιση