Αρχική Ειδήσεις Η Energean «απλώνεται» στην Αίγυπτο

Η Energean «απλώνεται» στην Αίγυπτο

0
Energean Gas
Διαφήμιση

Στην αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου στην Αίγυπτο προσανατολίζεται ο κυπριακός όμιλος Energean από τα κοιτάσματα που διαθέτει στην περιοχή της Μεσογείου. Την προοπτική συνεξέτασαν  την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στο Κάιρο, ο Υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου Tarek El Molla και ο CEO του ομίλου Energean Μαθιός Ρήγας.

Οι δύο πλευρές εξέτασαν το σχέδιο της Energean να συνδέσει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου North Idku και North El Amriya με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις παραγωγής στο Abu Qir, στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Επιταχύνονται νέες επενδύσεις

Ο Αιγύπτιος Υπουργός τόνισε τη σημασία της διαρκούς συνεργασίας και συντονισμού ανάμεσα στο Υπουργείο και τις διεθνείς εταιρείες που έχουν παραγωγή στην χώρα ώστε να επιταχύνεται η υλοποίηση νέων επενδύσεων, με στόχο την αύξηση των αποθεμάτων και της παραγωγής της Αιγύπτου.

Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος είναι μία από τις μεγαλύτερες χώρες – παραγωγούς και εξαγωγείς φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, παράγοντας περί τα 200 εκατ. κυβικά μέτρα την ημέρα και εξάγοντας περί τα 45 εκατ.. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα.

Ανάπτυξη των κοιτασμάτων στη Μεσόγειο

«H Energean είναι ένας από τους διεθνείς εταίρους μας που έχουν επενδύσει στην Αίγυπτο τα τελευταία χρόνια, μετά την απόκτηση του χαρτοφυλακίου της Edison E&P», ανέφερε ο Υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου». Ο κ. El Molla πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει μεγάλη δυναμική και επιδιώκει να μεγιστοποιήσει την ανάπτυξη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, περιοχή η οποία αποτελεί το κέντρο της δραστηριότητάς της.

Egypt meeting

Από τον πλευρά του ο κ. Ρήγας επιβεβαίωσε ότι η Energean έχει δρομολογήσει νέες επενδύσεις στην ανάπτυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι η εταιρεία προγραμματίζει τη χρήση νέων τεχνολογιών για την έρευνα και την παραγωγή υδρογονανθράκων από βαθύτερα στρώματα.

Η δυναμική παραγωγής φυσικού αερίου από την Energean

Σημειώνεται ότι στο 9μηνο του 2021, η παραγωγή της Energean από τα κοιτάσματα του Abu Qir ήταν της τάξης των 4,3 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και των 4.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα (συνολικά 30.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου) την ημέρα.

Η παραγωγή από τα κοιτάσματα North Idku και North El Amriya αναμένεται να ξεκινήσει στο 2ο εξάμηνο του 2022 και εκτιμάται ότι θα δώσει περί τα 2,2 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και περί τις 2.000 βαρέλια πετρελαίου (συνολικά 15.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου) την ημέρα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝatura 2000: Σε διαβούλευση νέο πλαίσιο για Κρήτη, Έβρο & Πελοπόννησο
Επόμενο άρθροΕνεργειακή κρίση: Πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ των 27