Αρχική Ειδήσεις EUCF: Άνοιξε ο 3ος κύκλος χρηματοδότησης «βιώσιμων πόλεων»

EUCF: Άνοιξε ο 3ος κύκλος χρηματοδότησης «βιώσιμων πόλεων»

0
Viosimes poleis
Διαφήμιση

Μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου 2021 θα μπορούν οι Δήμοι της χώρας να αιτηθούν τη συμμετοχή τους σε ένα από τα 69 επενδυτικά project για βιώσιμες πόλεις, συνολικού προϋπολογισμού 4,14 εκατ. ευρώ, του τρίτου κύκλου χρηματοδοτήσεων από το EU City Facility.

Το EU City Facility (EUCF), υποστηρίζει δήμους και τοπικές αρχές ώστε να επιταχύνουν τις επενδύσεις στη βιώσιμη ενέργεια.

Σε προηγούμενους κύκλους πρόσκλησης του EU City είχαν χρηματοδοτηθεί

  • 30 επενδυτικές ιδέες σε 14 χώρες κατά την 1η πρόσκληση και
  • 69 επιτυχόντες υποψήφιοι από τη 2η πρόσκληση
  • Από 19 χώρες, που επί του παρόντος βρίσκονται στη διαδικασία υπογραφής των επίσημων συμφωνιών τους.

Το ύψος της χρηματοδότησης

Το EUCF χρηματοδοτεί την ανάπτυξη μιας Επενδυτικής Ιδέας με πάγια επιχορήγηση έως 60.000 ευρώ.

Οι επιτυχημένοι δικαιούχοι χρησιμοποιούν την επιχορήγηση για να υποστηρίξουν τις δραστηριότητες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη της επενδυτικής ιδέας, συμπεριλαμβανομένων (τεχνικών) μελετών δυνατότητας υλοποίησης και μιας ποικιλίας βασικών αναλύσεων που εστιάζουν στα έργα τους και τη συνολική αγορά, τους ενδιαφερόμενους φορείς, νομικές, οικονομικές και χρηματοοικονομικές πτυχές.

Η χρηματοδότηση δεν διοχετεύεται απευθείας στις επενδύσεις. Καλύπτει το κόστος άντλησης των απαιτούμενων πόρων και την πρόσβαση η οποία μπορεί να ανοίξει πόρτες για επακόλουθες επενδύσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής και αίτησης

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους τους Δήμους και Τοπικές Αρχές από τα κράτη μέλη της ΕΕ, Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν πολιτικά εγκεκριμένο σχέδιο για το κλίμα και την ενέργεια και να αποδεικνύουν πολιτική δέσμευση για την ανάπτυξη της επενδυτικής τους ιδέας μέσω επιστολής υποστήριξης, υπογεγραμμένη από τον Δήμαρχο ή άλλους σχετικούς πολιτικούς εκπροσώπους.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 17η Δεκεμβρίου 2021.
Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής και τη διαδικασία ηλεκτρονικής αίτησης βρίσκονται στο επίσημο έγγραφο της πρόσκλησης και στον ιστότοπο του EUCF.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με τους εμπειρογνώμονες της χώρας τους για να τους βοηθήσουν με τις αιτήσεις τους, καθώς και με το γραφείο υποστήριξης του EUCF.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροPantanal: Σκοτώθηκαν 17 εκατομμύρια ζώα από τις πυρκαγιές
Επόμενο άρθροΣτη Σόφια ταξίδεψε εκτάκτως ο Κ. Μητσοτάκης