Αρχική Ειδήσεις Ελληνικό: Στις 20 Δεκεμβρίου ανοίγει το Experience Park

Ελληνικό: Στις 20 Δεκεμβρίου ανοίγει το Experience Park

0
ΕΛΛΗΝΙΚΟ2
Εικόνα: Lamda Development
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στις 20 Δεκεμβρίου ανοίγει επισήμως το Experience Park, μόλις έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό. Η Lamda Development ανακοίνωσε σήμερα τα προσεχή εγκαίνια του πάρκου και καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να το επισκεφθούν από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 22:00.

Το Experience Park αποτελεί μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού και καλύπτει μία έκταση που ξεπερνάει τα 70 στρέμματα, στον χώρο του πρώην Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας. Εκεί δεσπόζουν και τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα από το υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία.

Ο σχεδιασμός του πάρκου

Πρόκειται για την αρχή ενός νέου τρόπου ζωής και όπως αναφέρεται, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τους πολίτες για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της πόλης. Στο πάρκο μεταξύ άλλων υπάρχει το σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού που δημιουργούν ανεπανάληπτες χορογραφίες, ένας χώρος υπαίθριας άθλησης, παιδική χαρά με πληθώρα παιχνιδιών, κατασκευασμένα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον καθώς και ο κήπος Zen που αποτελεί μια όαση όπου το στοιχείο του νερού και η μεσογειακή φύση κυριαρχούν.

Το Experience Park σχεδιάστηκε σύμφωνα με τη βιοποικιλότητα της περιοχής, φυτεύτηκαν 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες. Το έργο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, από τη συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης και την ελαχιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων και την αξιοποίηση υφιστάμενων υλικών για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.

Το πάρκο κατά την εορταστική περίοδο

Ειδικά για την εορταστική περίοδο, από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις  9 Ιανουαρίου, το Experience Park, στολισμένο και γεμάτο λάμψη, προσκαλεί το κοινό να ζήσει την πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη εμπειρία. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δύο μοναδικά light installations δημιουργούν μία μοναδική βιωματική εμπειρία. Tο Stalactite, μία επιβλητική εγκατάσταση, με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα, τα οποία συγχρονίζονται με μουσική, με την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider και το Helios, μία εντυπωσιακή εγκατάσταση φωτισμού, σχεδιασμένη από την ομάδα της Algorithm που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό.  Παράλληλα, το Πάρκο κοσμεί ένα επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 17 μέτρων, με φωτεινά λαμπάκια, αποτελούμενο από 180 αληθινά δέντρα τα οποία θα δοθούν για αναδάσωση μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια των εορτών (από τις 20 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 9 Ιανουαρίου του 2022) το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής:

Καθημερινές, Σαββατοκύριακα και αργίες: 17:00 – 22:00 Δωρεάν είσοδος

Το Experience Park είναι εύκολα προσβάσιμο, με είσοδο από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών παρέχεται χώρος δωρεάν στάθμευσης στο Πάρκο. Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το: experiencepark.theellinikon.com.gr
Instagram: https://www.instagram.com/the_ellinikon_official/
Facebook: https://www.facebook.com/TheEllinikon
Youtube: https://www.youtube.com/TheEllinikon

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιεθνή διάκριση για τη ταινία “Η πόλις των Μορρυλίων”
Επόμενο άρθροΈφυγε ο Γιώργος Τράγκας «χτυπημένος» από κορωνοϊό