Αρχική Ειδήσεις Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Νέος πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Νέος πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης

0
Εικόνα: Μπόνης Χρήστος
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πετυχαίνοντας μια συντριπτική νίκη έναντι του Γιώργου Παπανδρέου. Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σημειώθηκε και στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών χτες Κυριακή 12 Δεκεμβρίου καθώς ψήφησαν 206.180 πολίτες. Με ποσοστό 68% και υπεριδπλάσιες ψήφους (128.000 έναντι 60.000) ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ  έλαβε ισχυρότατη και ξεκάθαρη εντολή από τη βάση του Κινήματος.

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Β' ΓΥΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Εικόνα: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών πως «ενωμένοι θα προχωρήσουμε στην αναγέννηση της παράδοσης», ευχαριστώντας τους χιλιάδες ψηφοφόρους της παράταξης που τον τίμησαν με την ψήφο τους. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε ονομαστικά τους συνυποψήφιους του για τον αξιοπρεπή αγώνα που έδωσαν, όπως είπε, και τους κάλεσε να υπερασπιστούν όλοι μαζί, ενωτικά την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για «ενότητα και πολιτική αυτονομία».

Οι πρώτες δηλώσεις στελεχών του ΚΙΝΑΛ

«Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, αφού συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Εικόνα: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Με δήλωση ενότητας ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τους υπόλοιπους υποψήφιους που με τον αγώνα τους συνεισέφεραν στην επιτυχία και τη μαζικότητα της διαδικασίας. Θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης και τόνισε: «Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι μεγάλες μάχες για την παράταξη δεν είναι αυτές των τελευταίων εβδομάδων που αφήνουμε πίσω, αλλά οι κρίσιμες που έχουμε μπροστά μας. Για την κοινωνία και τη χώρα. Και αυτές πρέπει να μας βρουν όλους ενωμένους και ισχυρότερους. Η εντολή για αυτό είναι στα χέρια του νέου προέδρου. Όπως και η ευθύνη».

Ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, συντονιστής της Γραμματείας της Ανανεωτικής Αριστεράς και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε πως «όσοι και όσες δεν προερχόμαστε από το ΠΑΣΟΚ μέσα στο Κίνημα Αλλαγής επιμένουμε θετικά στο πολιτικό συμβόλαιο, που από το 2015 έχουμε υπογράψει, για ένα πλατύ κόμμα της Κεντροαριστεράς. Το οποίο μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ενώνει και άλλες δυνάμεις της ευρύτερης Σοσιαλδημοκρατίας της Ανανεωτικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας».

Διαφήμιση