Αρχική Καινοτομία ΖΩΗΒΟΤ: Πρώτη παρουσίαση του ελληνικού ρομπότ

ΖΩΗΒΟΤ: Πρώτη παρουσίαση του ελληνικού ρομπότ

0
zoibot
Διαφήμιση

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ παρουσιάζουν μέσω μιας διαδικτυακής συνέντευξης την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 13.00 την ΖΩΗΒΟΤ, ένα ρομπότ που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και έχει σκοπό να φέρει το μαθητικό κοινό των Δημοτικών Σχολείων σε επαφή με την Ρομποτική και τον Προγραμματισμό.

Η ιδέα γεννήθηκε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος, την «αγκάλιασε» αμέσως το Ίδρυμα Ευγενίδου και υλοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ.

Η ΖΩΗΒΟΤ θα ταξιδέψει στα Δημοτικά σχολεία της χώρας, θα γνωρίσει και θα συζητήσει με τους μαθητές για ένα πολύ σημαντικό θέμα που απασχολεί όλους μας: τα μέτρα προστασίας μας από τον κορωνοϊό. Συγχρόνως, οι μαθητές θα αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με την ρομποτική και τον προγραμματισμό. Αυτό λοιπόν που ονομάζουμε «ψηφιακή ωριμότητα» ξεκινάει άμεσα από τα σχολεία μας. Επιπροσθέτως τα σχολεία που επισκέπτεται η ZΩΗΒΟΤ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πρώτη εισαγωγική ενημέρωση για την ρομποτική με τίτλο «ΖΩΗΒΟΤ: Το πρώτο μου ρομπότ», που ετοίμασε και παρουσιάζει το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Συμμετέχουν: Ζέττα Μακρή, Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Άγγελος Χαριστέας, Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας Δρ Βάλια Λύρατζη, Υπεύθυνη Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας, Ίδρυμα Ευγενίδου Δημήτρης Τζοβάρας, Πρόεδρος ΔΣ ΕΚΕΤΑ/ Ερευνητής Α΄ Δημοσθένης Ιωαννίδης, Ερευνητής Γ’ /ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ Δημήτρης Γιακουμής, Ερευνητής Γ΄/ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ Στέλλα Βαλσαμάκη, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος Συντονίζει η Ελευθερία Τελειώνη, Υπεύθυνη Δωρεών, Ίδρυμα Ευγενίδου

Διαφήμιση