Αρχική Αφιερώματα Δημιουργήστε όμορφες Χριστουγεννιάτικες στιγμές με τα παιδιά σας

Δημιουργήστε όμορφες Χριστουγεννιάτικες στιγμές με τα παιδιά σας

0
tainies
Διαφήμιση

Ένας από τους καλύτερος τρόπους για να μπει όλη η οικογένεια στο πνεύμα των Χριστουγέννων παρέα με τους μικρούς μας φίλους είναι σίγουρα μια καλή ταινία!

Η ομάδα του Ecozen, συγκέντρωσε μερικές από τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες που προβλήθηκαν στον κινηματογράφο από το 1947 μέχρι σήμερα…

Miracle on 34th Street (1947)

Ο Κρις Κρινγκλ, ένας καλόκαρδος ηλικιωμένος, αγανακτεί όταν ανακαλύπτει πως ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να υποδυθεί τον Άι-Βασίλη στην ετήσια χριστουγεννιάτικη παρέλαση του πολυκαταστήματος Macy’s στη Νέα Υόρκη, είναι μεθυσμένος. Ο Κρις διαμαρτύρεται στην υπεύθυνη της εκδήλωσης, την Ντόρις Γουόκερ, η οποία τον πείθει να πάρει o ο ίδιος τη θέση του Άι-Βασίλη.

Όταν ο Κρις δηλώνει και επιμένει πως είναι στ’ αλήθεια ο Άι-Βασίλης, καταλήγει σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα και η κόρη της Ντόρις, η Σούζαν και ο δικηγόρος γείτονάς τους Φρεντ, αναλαμβάνουν να τον βοηθήσουν. (96 λεπτά), (Ηλικία: 8+)

Συντελεστές:

  • Σκηνοθεσία: Τζορτζ Σίτον
  • Ηθοποιοί: Μορίν Ο’Χάρα, Τζον Πέιν, Νάταλι Γουντ, Έντμοντ Γκουέν
Miracle on 34th Street (1947)
Miracle on 34th Street (1947)
Prancer (1989)

Η οκτάχρονη Τζέσικα Ριγκς, ένα ευφάνταστο κορίτσι που έχει χάσει πρόσφατα τη μητέρα του, ζει μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό της Στιβ και τον πατέρα τους Τζον, στο φτωχικό τους αγρόκτημα.

Όταν η Τζέσικα συναντά έναν πληγωμένο τάρανδο, τον παίρνει υπό την προστασία της και τον κρύβει στην αποθήκη της φάρμας της, φοβούμενη πως αν τον βρει ο απότομος πατέρας της, θα τον πυροβολήσει.

Σίγουρη πως πρόκειται για τον Πράνσερ, έναν από τους ταράνδους του Άι-Βασίλη, το κορίτσι τον φροντίζει και προσπαθεί να τον κάνει καλά μέχρι τα Χριστούγεννα. (103 λεπτά), (Ηλικία: 7+)

Συντελεστές:

  • Σκηνοθεσία: Τζον Χάνκοκ
  • Ηθοποιοί: Ρεμπέκα Χάρελ, Σαμ Έλιοτ, Κλόρις Λίτσμαν, Ρουτάνια Άλντα, Έιμπ Βιγκόντα, Μάικλ Κόνσταντιν, Τζον Γκαλέκι
Prancer (1989)
Prancer (1989)
The Muppet Christmas Carol (1992)

Μια παραμονή Χριστουγέννων στο Λονδίνο του 19ου αιώνα, ο στριμμένος τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ απορρίπτει την πρόσκληση του ανιψιού του για Χριστουγεννιάτικο δείπνο, δύο κύριους που συλλέγουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ένα κουνελάκι που τραγουδάει τα κάλαντα και την παράκληση των υπαλλήλων του για περισσότερο κάρβουνο ώστε να ζεσταθούν.

Αργότερα τον Σκρουτζ επισκέπτονται τα φαντάσματα των παλιών συνεργατών του, οι οποίοι τον προειδοποιούν να αλλάξει στάση και τον ενημερώνουν πως την ίδια νύχτα θα τον επισκεφθούν τρία πνεύματα. (85 λεπτά), (Ηλικία: 5+)

Συντελεστές:

  • Σκηνοθεσία: Μπράιαν Χένσον
  • Ηθοποιοί: Μάικλ Κέιν, Στίβεν Μάκιντος, Μέρεντιθ Μπράουν, Ντέιβ Γκολζ, Τζέρι Νέλσον, Στιβ Γουίτμιρ, Φρανκ Οζ, Ντέιβιντ Ράντμαν
The Muppet Christmas Carol (1982)
The Muppet Christmas Carol (1982)
The Polar Express (2004)

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα νεαρό αγόρι που έχει αρχίσει να αμφιβάλει για την ύπαρξη του Άι-Βασίλη, ξυπνά μέσα στη νύχτα και έκπληκτο βλέπει ένα μαγικό τρένο, το Πολικό Εξπρές, να καταφθάνει και να σταματά μπροστά από την αυλή του.

Το αγόρι αποδέχεται διστακτικά την πρόσκληση του μυστηριώδη Ελεγκτή, επιβιβάζεται στο τρένο και ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι προς τον Βόρειο Πόλο με σκοπό να γνωρίσει από κοντά τον Άι-Βασίλη.

Στη διαδρομή γνωρίζεται με ένα ικανό μα ανασφαλές κορίτσι, ένα αγόρι που νομίζει πως τα ξέρει όλα και ένα απογοητευμένο, μοναχικό αγόρι. (100 λεπτά), (Ηλικία: 4+)

Συντελεστές:

  • Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις
  • Ηθοποιοί: Τομ Χανκς, Ντάριλ Σαμπάρα, Νόνα Γκέι, Μάικλ Τζίτερ, Λέσλι Ζεμέκις
The Polar Express
The Polar Express (2004)
Arthur Christmas (2011)

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ ο Άι-Βασίλης παραδίδει τα δώρα, ο μεγαλύτερος γιος και διάδοχος του, ο Στιβ, διευθύνει την επιχείρηση από την υψηλής τεχνολογίας έδρα τους στον Βόρειο Πόλο.

Ο μικρότερος γιος του Άι-Βασίλη, ο αδέξιος και γεμάτος πάθος για τα Χριστούγεννα, Άρθουρ, του οποίου η δουλειά είναι να απαντά στα γράμματα των παιδιών, παρακολουθεί την επιχείρηση από μακριά. Όταν μετά το τέλος της παράδοσης των δώρων ένα ξωτικό ανακαλύπτει ένα ξεχασμένο δώρο στο εργαστήριο, ο Άρθουρ αναλαμβάνει να το παραδώσει ο ίδιος πριν το ξημέρωμα. (97 λεπτά), (Ηλικία: 4+)

Συντελεστές:

  • Σκηνοθεσία: Σάρα Σμιθ
  • Ηθοποιοί: Τζέιμς ΜακΑβόι, Μπιλ Νάι, Χιου Λόρι, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Ιμέλντα Στόντον, Άσλεϊ Τζένσεν, Λόρα Λίνεϊ, Εύα Λονγκόρια
Arthur Christmas (2011)
Arthur Christmas (2011)
The Star (2017)

Κλειδωμένος σε έναν μικρό μύλο στη Ναζαρέτ, ένας μικρόσωμος, νεαρός γάιδαρος ονειρεύεται να ξεφύγει από τον μυλωνά και ενταχθεί στο βασιλικό καραβάνι που περιηγείται στη γη της Ιουδαίας. Όταν τελικά καταφέρνει να αποδράσει, καταλήγει τραυματισμένος στην αυλή ενός νεαρού ζευγαριού, του Ιωσήφ και της Μαρίας, η οποία αποφασίζει να τον κρατήσει και τον ονομάζει Μπο.

Όταν η έγκυος Μαρία γίνεται στόχος ενός αδίστακτου εκτελεστή υπό τις διαταγές του τοπικού Ρωμαίου τυράννου, εναπόκειται στον Μπο και σε άλλα φιλικά ζώα, να σώσουν εκείνη και το μωρό της. (86 λεπτά), (Ηλικία: 6+)

Συντελεστές:

  • Σκηνοθεσία: Τίμοθι Ρέκαρτ
  • Ηθοποιοί: Στίβεν Γιάν, Τζίνα Ροντρίγκες, Ζάκαρι Λιβάι, Κίγκαν-Μάικλ Κι, Κέλι Κλάρκσον, Πατρίσια Χίτον, Κριστίν Τσένογουεθ, Τρέισι Μόργκαν, Τάιλερ Πέρι, Όπρα Γουίνφρεϊ
The Star (2017)
The Star (2017)
The Grinch (2018)

Όταν η Δήμαρχος της Χούβιλ ανακοινώνει πως οι επερχόμενοι Χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί θα είναι τρεις φορές πιο μεγάλοι, οι Χους με τον ενθουσιασμό τους προκαλούν την αγανάκτηση του γκρινιάρη, πράσινου Γκριντς που ζει μαζί τον πιστό του σκύλο Μαξ σε μια σπηλιά του βουνού Κράμπιτ.

Ο Γκριντς αποφασίζει να κλέψει τα Χριστούγεννα των Χους με το να υποδυθεί τον Άι Βασίλη και να πάρει τα στολίδια, τα τρόφιμα και τα δώρα ολόκληρης της πόλης. Όμως, η νεαρή Σίντι Λου Χου καταστρώνει ένα δικό της σχέδιο· να πείσει τον Άι Βασίλη να πραγματοποιήσει μια ευχή για τη μαμά της. (86 λεπτά), (Ηλικία: 5+)

Συντελεστές:

  • Σκηνοθεσία: Σκοτ Μόζιερ, Γιάροου Τσένεϊ
  • Ηθοποιοί: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρασίντα Τζόουνς, Κέναν Τόμσον, Κάμερον Σίλι, Άντζελα Λάνσμπερι, Φαρέλ Γουίλιαμς
The Grinch (2018)
The Grinch (2018)
Διαφήμιση