Αρχική COVID-19 Covid-19: Είσοδος στα ιταλικά Μέσα Μεταφοράς μόνο με Green pass

Covid-19: Είσοδος στα ιταλικά Μέσα Μεταφοράς μόνο με Green pass

0
greenpass
Διαφήμιση

Καμία ελαστικότητα στα μέτρα πρόληψης διάδοσης της Covid-19 δεν προβλέπεται από την ιταλική κυβέρνηση, η οποία αυστηροποιεί περεταίρω τα απαγορευτικά σε δημόσιους χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς. Πλέον η ισχύς του «σούπερ» πράσινου πάσου κρίνεται καθολική, με την Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέζ, να ξεκαθαρίζει «Όποιος θεωρεί ότι δεν θα είμαστε αυστηροί, ως προς την τήρηση του νόμου, έχει κάνει λάθος εκτίμηση».

Τις πρώτες δυο ημέρες εφαρμογής του «σούπερ πάσου», που επιτρέπει την είσοδο στους ανεμβολίαστους πολίτες με τεστ, μόνον σε μέσα μεταφοράς και χώρους εργασίας, έγιναν πάνω από 200.000 έλεγχοι και επιβλήθηκαν σχεδόν δυο χιλιάδες πρόστιμα.

Με την επικαιροποίηση των σχετικών απαγορεύσεων, πλέον, τα πρόστιμα κυμαίνονται από 400 μέχρι 1.000 ευρώ.

Αγορά εισιτηρίου με κωδικό QR

Η κυβέρνηση Ντράγκι, όμως, ετοιμάζει και κάποιες αλλαγές: είναι δύσκολο να γίνονται συνεχείς, δειγματοληπτικοί έλεγχοι έξω από τις στάσεις των μετρό και λεωφορείων. Για τον λόγο αυτό, το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών έκανε γνωστό ότι πολύ σύντομα θα αλλάξει το σύστημα έκδοσης των εισιτηρίων. Θα μπορεί να τα αγοράζει κανείς, μέσω εφαρμογής, μόνον αν διαθέτει QR εμβολιασμένου ή διαγνωστικό τεστ.

Το σημείο αναφοράς είναι οι πίστες σκι στις ιταλικές Άλπεις, στις οποίες μπορείς να εισέρχεσαι πλέον με «ski pass» -μόνον αν διαθέτεις κωδικό εμβολιασμού.

Από τη νέα γραμμή δεν εξαιρούνται ούτε οι μαθητές. Η χρήση «σούπερ πράσινου πάσου» για τα μέσα αστικής μεταφοράς επεκτάθηκε και στα παιδιά και εφήβους άνω των 12 ετών. Χωρίς αναβολές.

Pροσπαθούν να σώσουν… τα Χριστούγεννα

Όπως υπογραμμίζουν μέσα ενημέρωσης αυτή η αυστηρότερη αντιμετώπιση της πανδημίας κρίθηκε αναγκαία λόγω και της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων στη βορειοανατολική Ιταλία, κυρίως στο Βένετο και στην Άνω Αδίγη στα σύνορα με την Αυστρία.

Οι Ιταλοί ουσιαστικά προσπαθούν να σώσουν τα Χριστούγεννα και να μπορέσουν να επανέλθουν σε πιο γνώριμους ρυθμούς. Με ασφαλείς συνθήκες και «green pass» φυσικά και στις υπαίθριες αγορές των γιορτών, ώστε φέτος να μπορέσουν να φάνε όλοι, με μεγαλύτερη ασφάλεια, το παραδοσιακό και πασίγνωστο γλυκό του Μιλάνου και ολόκληρης της Ιταλίας, το Πανετόνε.

Πηγή: DW

Διαφήμιση