Αρχική Special Topics Χριστούγεννα στο Μουσείο Ακρόπολης

Χριστούγεννα στο Μουσείο Ακρόπολης

0
Mouseio Acropolis
Διαφήμιση

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και διαδραστικά εορταστικά προγράμματα για παιδιά, σε συνδυασμό με βραδινές περιηγήσεις  στους εκθεσιακούς χώρους, το κατάστημα και το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης θα χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες τα φετινά Χριστούγεννα.

Ηχο-αφηγήσεις για παράξενες θεϊκές γεννήσεις

Το Μουσείο καλεί τα παιδιά και τους συνοδούς τους να πάρουν μέρος στο διαδραστικό εορταστικό πρόγραμμα με θέμα τη γέννηση θεϊκών παιδιών, να εκφραστούν μέσα από την μουσική και να δημιουργήσουν ένα ηχητικό σκηνικό που θα πλαισιώσει την αφήγηση.

  • Η πιο σοφή θεά γεννήθηκε από το κεφάλι του πατέρα της
  • Ο δυνατότερος όλων των ηρώων, βρέφος ακόμα, έπνιξε στην κούνια του δυο πελώρια φίδια

Παρουσιάσεις για ενήλικες στο Μουσείο Ακρόπολης. Φωτογραφία Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Οι πιο παράξενοι και συναρπαστικοί μύθοι των αρχαίων Ελλήνων θα ζωντανέψουν από τη μουσικό/μουσικοπαιδαγωγό Χαρά Ασημίνα στο πλαίσιο της συμμετοχής του Μουσείου Ακρόπολης στο διαγενεακό σεμινάριο Across Generations που διοργανώνει το Goethe – Institute Athens.

Ημέρες & ώρες

Τετάρτη 29/12 & Πέμπτη 30/12, 10:30 π.μ., 12:30 μ.μ. & 2:30 μ.μ.

Ελεύθερη είσοδος για  παιδιά 4-11 ετών & 5 ευρώ για γονείς και συνοδούς.

Βραδινός περίπατος και παραδοσιακά εδέσματα

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου θα πραγματοποιούν κάθε Παρασκευή στις 8 μ.μ. (με εξαίρεση 24/12 και 31/12) βραδινούς περιπάτους  στις αρχαιολογικές αίθουσες, αποκαλύπτοντας τις συναρπαστικές ιστορίες που κρύβουν οι θησαυροί των συλλογών τους (συμμετοχή 5 ευρώ).

Η εμπειρία επίσκεψης στο Μουσείο κορυφώνεται με μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο στο εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, επιλέγοντας πιάτα από το εορταστικό μενού (από 16/12 έως και 6/1). Κάθε Παρασκευή και Σάββατο το εστιατόριο με θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη θα λειτουργεί έως τα μεσάνυχτα (με εξαίρεση 24/12, 25/12, 31/12 & 1/1). Τηλεφωνικές κρατήσεις στο 210 9000915.

Εορταστικό οικογενειακό πρόγραμμα Μουσείου Ακρόπολης. Ηχο αφηγήσεις για παράξενες θεϊκές γεννήσεις. Σχεδιασμός Αλέξανδρος Νίκας

Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης

Κάθε Κυριακή (με εξαίρεση την Κυριακή 26/12), τα παιδιά ανακαλύπτουν τον Ιππαλεκτριώνα, τους Κενταύρους, τον Τυφώνα, τον Τρίτωνα και πολλά άλλα παράξενα πλάσματα. Πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, προσκαλούν σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. Στείλτε μας φωτογραφίες από τις δημιουργίες σας στο acropolismuseumkids.gr.

Ώρες: 10:30 π.μ. & 12:30 μ.μ.
Συμμετοχή: Ελεύθερη για τα παιδιά & 5 ευρώ για γονείς και συνοδούς.

Κρυφές ιστορίες 20 +1 αριστουργημάτων

Μύθοι και θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες μετουσιώνονται σε τέχνη και υφαίνουν μία βιωματική εμπειρία σε έναν ξεχωριστό περίπατο στους εκθεσιακούς του χώρους. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες ανακαλύπτουν μαζί με τους αρχαιολόγους του Μουσείου τις κρυφές ιστορίες 20+1 αριστουργημάτων, κάθε Σάββατο (με εξαίρεση τα Σάββατα 25/12 και 1/1).

Ώρες: 12:30 π.μ. ελληνικά & 10:30 π.μ. αγγλικά
Συμμετοχή: 5 ευρώ

Μουσική και δώρα

Αυτά τα Χριστούγεννα μπορούν να αφήσουν τις πιο γλυκές αναμνήσεις, συνδυάζοντας την επίσκεψη στο Μουσείο με καφέ ή γλυκό στο εστιατόριο με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες που«πλημμυρίζουν» την ατμόσφαιρα. Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι απολαύστε την περίφημη Ορχήστρα Πνευστών του Μουσικού Σχολείου Ιλίου και την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, αντίστοιχη ώρα, χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Ρεθύμνου Κρήτης.

Από το κατάστημα, μπορείται να προμηθευτείτε όμορφα διακοσμητικά και στολίδια για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας. Προσφέρετε το γούρι του Μουσείου Ακρόπολης, εμπνευσμένο από το ρόδι που κρατά η Κόρη 593 ως προσφορά στη θεά Αθηνά, ως σύμβολο γονιμότητας, ευημερίας και καλής τύχης.

Διαφήμιση