Αρχική Διάστημα Χριστούγεννα στο διάστημα με γαλοπούλα από το …σπίτι

Χριστούγεννα στο διάστημα με γαλοπούλα από το …σπίτι

Σύνταξη: ecozen.gr

0
NASA
To SpaceX Dragon φαίνεται να πλησιάζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να παραδώσει τόνους προμηθειών μαζί με χριστουγεννιάτικα δώρα και τρόφιμα για αστροναύτες ως μέρος της αποστολής φορτίου CRS-24 της NASA στις 22 Δεκεμβρίου 2021. (Εικόνα: NASA TV)
Διαφήμιση

Υπάρχουν πολλοί περίεργοι τόποι τους οποίους κάποιοι αναγκάζονται λόγω δουλειάς να κάνουν Χριστούγεννα. Μακρυά από το σπίτι και αγαπημένα πρόσωπα. Ίσως όμως το πιο ακραίο μέρος όπου κάποιος θα μπορούσε να βρεθεί χριστουγεννιάτικα να μην είναι άλλος από τον Διαστημικό Σταθμό.

Οι εργαζόμενοι σε αυτόν μπορεί να λείπουν χιλιόμετρα από τους δικούς τους ανθρώπους και να βλέπουν από ψηλά μία ολόκληρη Γη να γιορτάζει τα Χριστούγεννα, ωστόσο δεν θα στερηθούν τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Προπαραμονή Χριστουγέννων έφτασε στον διαστημικό σταθμό η κάψουλα  SpaceX Dragon φορτωμένη με όλα τα καλούδια και τις γεύσεις των Χριστουγέννων. Ή έστω κάποια από αυτά, για να αισθανθούν οι επιστήμονες που βρίσκονται στον Σταθμό κάτι από Χριστούγεννα, καθώς θα βλέπουν όλη τη Γη να τα γιορτάζει.

Ο Αϊ Βασίλης πάει …διάστημα

Το αυτόνομο πλοίο ανεφοδιασμού Dragon ελλιμενίστηκε στο τροχιακό φυλάκιο στις 3:41 π.μ. EST (0841 GMT), πριν από την προγραμματισμένη ώρα ελλιμενισμού του που ήταν για τις 4:30 π.μ. Στάθμευσε στη θύρα που βλέπει στο διάστημα της μονάδας Harmony του σταθμού, με τους αστροναύτες της NASA Raja Chari και Tom Marshburn να παρακολουθούν την αποβάθρα από το εσωτερικό του σταθμού. Έφερε μαζί του ένα γιορτινό επιστημονικό εξοπλισμό και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές για τους αστροναύτες που ζουν στο τροχιακό φυλάκιο.

Η κάψουλα Dragon εκτοξεύτηκε νωρίς την Τρίτη (21 Δεκεμβρίου)  από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα.  Παρέδωσε 2.949 κιλά ερευνητικών προμηθειών αλλά και με τα Χριστούγεννα μόλις λίγες μέρες μακριά, η NASA ετοίμασε ένα ειδικό δείπνο για τους επτά αστροναύτες στον διαστημικό σταθμό.

«Δεν θα βγω μπροστά στον Άγιο Βασίλη να σας πω τι θα σταλεί, αλλά έχουμε μερικά δώρα για το πλήρωμα», είπε ο Joel Montalbano, διευθυντής προγράμματος διαστημικού σταθμού της NASA, πριν από την εκτόξευση του Dragon. “Θα μεταφέρουμε επίσης μερικά ειδικά φαγητά για το χριστουγεννιάτικο δείπνο. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε γαλοπούλα, πράσινα φασόλια, έχουμε λίγο ψάρι και μερικά θαλασσινά που είναι καπνιστά. Έχουμε επίσης το αγαπημένο όλων, κέικ με φρούτα.”

Διαφήμιση