Αρχική Ειδήσεις Ο καιρός τα Χριστούγεννα-Προγνώσεις για την Πρωτοχρονιά

Ο καιρός τα Χριστούγεννα-Προγνώσεις για την Πρωτοχρονιά

0
kairosxristougenna
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

O καιρός, σήμερα παραμονή Χριστουγέννων αναμένεται να είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας σύμφωνα με  τη Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Μόνο στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η ορατότητα κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί από 3 έως 5 μποφόρ και στα βορειοανατολικά νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Τοπικά παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -8 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -4 έως 9, στη Θεσσαλία από -3 έως 12, στην Ήπειρο από -2 έως 12, στην Ανατολική Στερεά από -2 έως 12, στη Δυτική Στερεά από 0 έως 10, στην Πελοπόννησο από -1 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 1 έως 12, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από -2 έως 11, στις Κυκλάδες από 0 έως 12, στα Δωδεκάνησα από 8 έως 12 και στην Κρήτη από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Χριστούγεννα: Καιρός Σαββάτου 25.12.2021

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, από το μεσημέρι της Παρασκευής ο καιρός θα μαλακώσει στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρα με εξαίρεση την Ήπειρο, όπου θα κάνει κρύο ακόμα και αργά το μεσημέρι.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ο καιρός θα ζεστάνει ιδιαίτερα από τη Λαμία και κάτω όπου ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι και τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Την επομένη, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, άστατος θα είναι ο καιρός  με εναλλαγές ηλιοφάνειας και συννεφιάς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ίσως κάποιες βροχές στη βορειοδυτική Ελλάδα και καταιγίδες κατά τόπους.

Μαρουσάκης: Βροχερός ο καιρός προς την Πρωτοχρονιά

“Κλείνοντας μια εικόνα για τις ημέρες προς την Πρωτοχρονιά, είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε σε ένα βροχερό καιρικό σκηνικό μιας και το ατμοσφαιρικό βουνό φαίνεται να καταρρέει ανοίγοντας τον δρόμο στις κακοκαιρίες από τα δυτικά να φτάσουν μέχρι και τη χώρα μας. Θερμοκρασιακά θα κυμανθούμε σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα με τα χιόνια προς τα ψηλά βουνά μας”, δήλωσε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης όσον αφορά τον καιρό της Πρωτοχρονιάς.

Διαφήμιση