Αρχική COVID-19 «Χειρόφρενο» στις μεταφορές – Πάνω από 8.000 ακυρώσεις πτήσεων

«Χειρόφρενο» στις μεταφορές – Πάνω από 8.000 ακυρώσεις πτήσεων

0
Διαφήμιση

Τη δραματική αλλαγή του μεταφορικού χάρτη παγκοσμίως φέρνει η παραλλαγή της Covid-19, Όμικρον. Πιλότοι, ιπτάμενοι φροντιστές και άλλα μέλη πληρωμάτων έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω έκθεσής τους στη νόσο, με αποτέλεσμα μόνο το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων οι ακυρώσεις πτήσεων να φτάνουν τις 8.000, ενώ σήμερα ήδη έχουν ανακοινωθεί 2.100.

Οι 2.100 ακυρώσεις πτήσεων που ανακοινώθηκαν σήμερα, όπως αναφέρει η τελευταία καταμέτρηση του Flightaware, αφορούν κυρίως την Κίνα, την Ινδονησία και τις ΗΠΑ (ένα τέταρτο του συνόλου).

Η γεωγραφία των ακυρώσεων

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν άλλες 800 ακυρώσεις για αύριο, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, δημιουργώντας και άλλα προβλήματα στα ταξίδια.

Πιλότοι, ιπτάμενοι φροντιστές και άλλα μέλη πληρωμάτων έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω έκθεσής τους στην Covid, γεγονός που οδήγησε εταιρίες, όπως οι Lufthansa, SAS, Delta, United Airlines και Alaska Airlines να ακυρώσουν πτήσεις.

Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρίες ήταν αυτές με τις περισσότερες ακυρώσεις σήμερα.

  • Η China Eastern ακύρωσε 418 πτήσεις, το 20% του πτητικού της προγράμματος, ενώ
  • Η Air China ακύρωσε 196 πτήσεις, το 17% των προγραμματισμένων πτήσεων.

Σχετικά ανεπηρέαστη η Ευρώπη

Η Air France, συγκεκριμένα, δεν έχει επηρεαστεί από τα προβλήματα αυτά, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, που αποδίδει μέρος των ακυρώσεων και στην ένταση των καιρικών φαινομένων που οδήγησαν στο κλείσιμο των συνόρων.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ & Flightaware

Διαφήμιση