Αρχική COVID-19 Μητσοτάκης: Οικονομία και κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν

Μητσοτάκης: Οικονομία και κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν

0
Μητσοτάκης
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen

Με την πανδημία να εξελίσσεται σε ανησυχητικά επίπεδα και τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για εκατόμβη νεκρών το επόμενο διάστημα, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διαβεβαίωνε σήμερα ότι η οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσει.

Στη σύσκεψη, που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους των φορέων του εμπορίου και της εστίασης με αντικείμενο την καλύτερη συνεργασία για την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας διεμήνυσε ότι «η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν». «Από ένα σημείο και πέρα γινόμαστε εμείς οι ίδιοι οι αστυνόμοι της υγείας μας κι εσείς οι προστάτες της υγείας των υπαλλήλων και των πελατών σας», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

“Οι εμβολιασμένοι δεν θα στερηθούν τις ελευθερίες τους και όποιοι ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προστατευτούν. Για να συμβούν, όμως, όλα αυτά ταυτόχρονα εκτός από την αστυνόμευση χρειάζεται προφανώς και συνεργασία και φαίνεται ότι με κύριο όπλο την πειθώ αυτήν την κατακτάμε”.

Τα τρία κλειδιά για “έξοδο”

Σε ό,τι αφορά στην Οικονομία ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «τα δύσκολα ως προς την οικονομία τουλάχιστον πέρασαν χάρη στα 42 δισεκατομμύρια των πόρων που κινητοποιήθηκαν συνολικά σε όλα τα επίπεδα. Η μεγάλη διαφορά από τα άλλα κύματα είναι ότι τώρα έχουμε το εμβόλιο. Και αυτός είναι ο λόγος που αναλογικά οι νοσηλείες και οι απώλειες -αν και δυστυχώς πολλές- δεν αντιστοιχούν στα κρούσματα και αφορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας». Απαρίθμησε, δε, τα τρία κλειδιά, που θα ανοίξουν την πόρτα της εξόδου:

  • Ο εμβολιασμός όσων δεν έχουν πειστεί ακόμα να εμβολιαστούν,
  • Η τρίτη δόση, η αναμνηστική δόση γι’ αυτούς που ήδη έχουν εμβολιαστεί
  • Και τα καθημερινά μέτρα της υγιεινής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της  ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, ο Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, Αντώνης Μακρής και ο Διοικητής της ΕΑΔ, Άγγελος Μπίνης. Aπό κυβερνητικής πλευράς συμμετείχαν, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

 

Διαφήμιση