Αρχική Special Topics Beaver Moon: η μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης τα τελευταία 580 χρόνια

Beaver Moon: η μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης τα τελευταία 580 χρόνια

0
beaverMoon
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η πανσέληνος Beaver Moon του Νοεμβρίου 2021 σκεπάστηκε από τη σκιά της Γης σε μια μοναδική σεληνιακή έκλειψη, η οποία  ήταν η μεγαλύτερη έκλειψη του είδους της τα τελευταία 580 χρόνια. 

BeaverMoon1
Εικόνα: Andrew Caballero-Reynolds/AFP, Getty Images

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 18-19 Νοεμβρίου, παρατηρητές του ουρανού σε όλο τον κόσμο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, στην Κεντρική και Νότια Αμερική και μέρη της Αυστραλίας, της Ευρώπης και της Ασίας ήταν σε θέση να δουν την ιστορική έκλειψη Beaver Moon. To φεγγάρι κατά 97% σκεπάστηκε από τη σκιά της Γης, παίρνοντας μια κόκκινη απόχρωση, ακόμα κι αν ήταν ένα αληθινό “ματωμένο φεγγάρι”.

Οι φωλιές του κάστορα

Η πανσέληνος τον Νοέμβριο ονομάζεται Beaver Moon ή ακόμα και Frost Moon γιατί τον Νοέμβριο ο καιρός αρχίζει να γίνεται ψυχρός και οι παγετοί είναι συνηθισμένοι αυτή την εποχή του χρόνου.

Πήρε το όνομα Beaver Moon επειδή οι κάστορες χτίζουν τα χειμερινά τους φράγματα τον Νοέμβριο προετοιμάζοντας την κρύα εποχή.

Επειδή οι κάστορες είναι κυρίως νυχτόβιοι, θα συνέχιζαν να κατασκευάζουν τα φράγματά τους κάτω από το φως της πανσελήνου. Ένας άλλος λόγος για το όνομα του Beaver Moon είναι ότι οι φυλές των ιθαγενών της Αμερικής συνήθιζαν να στήνουν τις παγίδες τους αυτή την εποχή του χρόνου, ώστε να έχουν άφθονη γούνα για να τα κρατούν ζεστά τους χειμερινούς μήνες.

Beaver Moon2

beavermoon nyork
Tο βέλος του «Ad Astra», το χάλκινο άγαλμα που κοσμεί την πλατεία της Πολιτείας του Κάνσας, Τοπέκα. / Sipa ΗΠΑ
beavermoonWash
Στο Μνημείο της Ουάσιγκτον στο DC/ REUTERS
Beaver MoonJapan
Στο Tokyo Skytree, Τόκιο, Ιαπωνία / REUTERS
beaverMoonKatar
Πάνω από τους προβολείς της πίστας του Grand Prix της F1 του Κατάρ στο Losail International Circuit, Ντόχα /Getty Images

beavermoon3

beaverMoonVan
Eπαρχία Βαν της Τουρκίας / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ANADOLU / GETTY IMAGES
beaverMoonNEWMEXICO
Στο Νέο Μεξικό/ David Turning,@truxturning, Instagram

Στιγμιότυπο οθόνης 2021 11 22 00 07 07

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες της σεληνιακής έκλειψης του Beaver Moon εδώ, όπως τραβήχτηκαν από skywatchers και αναγνώστες του Space.com σε όλο τον κόσμο.

Στην παρακάνω εικόνα, ο αστροφωτογράφος Randy Dougherty απαθανάτισε τη σεληνιακή έκλειψη Beaver Moon στο αποκορύφωμά της καθώς έλαμπε πάνω από τη λίμνη Michigan, κοντά στο Ludington, Michigan, στις 19 Νοεμβρίου 2021.

 

 

Διαφήμιση