Αρχική Καταστροφές Σεισμός στη Νίσυρο 4,2 της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός στη Νίσυρο 4,2 της κλίμακας Ρίχτερ

0
Σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Κρήτης
Διαφήμιση

Σεισμός μεγέθους 4,2 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:03 στα ανοιχτά της Νισύρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα νότια της Νισύρου, με εστιακό βάθος στα 13 χιλιόμετρα.

Νίσυρος, Θήβα, Αρκαλοχώρι

Η Νίσυρος, όπως και η Θήβα μαζί με το Αρκαλοχώρι έχουν βρεθεί  στο επίκεντρο της παρατήρησης των επιστημόνων λόγω της σεισμικής δραστηριότητας. Αποτελούν τα τρία σημεία στον χάρτη του χώρας που γεννά ανησυχίες στους ειδικούς.

Μόλις τις προηγούμενες ημέρες είχε σταλεί κλιμάκιο στη Θήβα για να ενημερώσει τις τοπικές αρχές και να παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις και τα μέτρα που ελάμβαναν.

Στο μεταξύ μόλις μία ημέρα πριν ο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης είχε αναφερθεί στις τρεις περιοχές που προβληματίζουν τους σεισμολόγους και ενδεχομένως δώσουν σεισμούς.

Αναφερόμενος στην Κρήτη, είχε σημειώσει ότι από τον Ιούνιο έχουμε 2.870 σεισμούς στην Κρήτη. «Δεν πίστευα ότι ο σεισμός θα ήταν τόσο μεγάλος. Ποτέ δεν είχε γίνει τόσο μεγάλος. Η περιοχή Αρκαολοχώρι όπου έγιναν οι ζημιές κατέβηκε 14 εκατοστά», επισήμανε ο Άκης Τσελέντης και πρόσθεσε ότι θα έχουμε πολύ πλούσια μετασεισμική ακολουθία. «Κάνει πολύ κρύο τη νύχτα, πρέπει να βάλουν τον κόσμο μέσα. Γιατί δεν τους βάζουν στο κλειστό του μπάσκετ;», αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Διαφήμιση