Αρχική Επιλεγμένα Ποια αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν στον “καθαρό δακτύλιο” στην Αθήνα

Ποια αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν στον “καθαρό δακτύλιο” στην Αθήνα

0
daktylios
Διαφήμιση

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υβριδικά και εκ κατασκευής με φυσικό αέριο θα είναι τα αυτοκίνητα που εξαιρούνται για τον δακτύλιο που επανέρχεται στο κέντρο της Αθήνας από 25 Οκτωβρίου. Μία προσπάθεια να γίνει πιο εύκολη η μετακίνηση στο κέντρο και πιο… πράσινη. Αυστηρές προβλέψεις για την έκδοση εξαιρέσεων και νέα μέτρα για τις φορτοεκφορτώσεις προβλέπεται στα νέα μέτρα που επεξεργάστηκαν σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί.

Συγκεκριμένα σε ισχύ τίθεται από τις 25 Οκτωβρίου 2021 το μέτρο του «Καθαρού Δακτυλίου» στο κέντρο της Αθήνας.

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν σε διυπουργική σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Σύμφωνα με αυτές, εντός του Δακτυλίου της Αθήνας θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.

Εξαιρέσεις με το σταγονόμετρο

Παράλληλα, περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για κατ’ εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου/ Επίσης, αναθεωρείται προς το αυστηρότερο το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων. Για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων θα τεθεί σε εφαρμογή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, αυστηρό σχέδιο αστυνόμευσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Δέσποινα Αλεξανδροπούλου.

Διαφήμιση