Αρχική Περιβάλλον ISWA: Διακήρυξη για συμβολή της διαχείρισης αποβλήτων στην κλιματική αλλαγή

ISWA: Διακήρυξη για συμβολή της διαχείρισης αποβλήτων στην κλιματική αλλαγή

0
ISWA
Διαφήμιση

Στον σημαντικό ρόλο της Διαχείρισης Αποβλήτων στην επίτευξη ενός πιο βιώσιμου και πράσινου πλανήτη και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν αναφέρεται  η Διακήρυξη για την Κλιματική Αλλαγή της Γενικής Συνέλευσης της ISWA (International Solid Waste Management Association).

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή 3 Οκτωβρίου και συμμετείχαν εκπρόσωποι από 46 χώρες. Την Ελλάδα εκπροσώπησε η ΕΕΔΣΑ ως Εθνικό Μέλος της ISWA και ο πρόεδρος της Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας συνυπέγραψε τη Διακήρυξη.

Ως “ένα σημαντικό βήμα που όχι μόνο αναγνωρίζει τον ζωτικό ρόλο της βιομηχανίας στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και τη δέσμευση να αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες που θα διασφαλίσουν ότι αυτός ο στόχος είναι εφικτός” χαρακτήρισε τη Διακήρυξη ο πρόεδρος ISWA, Carlos Silva Filho.

Μέτρα και πολιτική

Συγκεκριμένα η ISWA, μέσω της Γενικής Συνέλευσης, του Συμβουλίου, των Ομάδων Εργασίας και των Γενικών
Γραμματεία, δεσμεύεται να συνεργαστεί στενά με διεθνείς φορείς καθώς και με δημοτικές αρχές για την προώθηση κατάλληλων στρατηγικών διαχείρισης αποβλήτων.

Η ISWA δεσμεύεται επίσης για την εκπόνηση σχετικών μελετών  και λήψη στοχευμένων ενεργειών για την αντιμετώπιση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Δεσμεύεται παράλληλα, για την προώθηση ευαισθητοποίησης και επέκτασης της πρόσβασης σε συστήματα διαχείρισης αποβλήτων σε όλο τον κόσμο.

Αν εφαρμοστούν ολοκληρωμένες και συνεπείς λύσεις διαχείρισης στο θέμα των αποβλήτων και πόρων, ο ρόλος τους για τη των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, μπορεί να αναδειχθεί πολύ σημαντική.

Η ISWA εκτιμά ότι η πρόληψη των αποβλήτων, η ανακύκλωση και η ανάκτηση ενέργειας θα μπορούσαν να συμβάλουν το καθένα χωριστά σε σημαντική μείωση (περίπου έως και 20%) των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Στη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή (COP26)

Η Διακήρυξη θα παρουσιαστεί στο τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή του 2021 (COP26) τον Νοέμβριο του 2021 ως έκκληση προς όλους τους φορείς της παγκόσμιας βιομηχανίας να παίξουν το ρόλο τους.
Η Διεθνής Ένωση Στερεών Αποβλήτων (ISWA) είναι ένα εκτεταμένο δίκτυο από επαγγελματίες και ειδικούς στη διαχείριση αποβλήτων από όλο τον κόσμο. Αποστολή η προώθηση και ανάπτυξη βιώσιμης και επαγγελματικής διαχείρισης αποβλήτων. Πολλά μέλη χώρες και εκπρόσωποι της βιομηχανίας συμμετέχουν σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού.

 

Διαφήμιση