Αρχική Τεχνολογία Ξεπέρασαν τις 100 οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων

Ξεπέρασαν τις 100 οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων

0
Ψηφιακές υπηρεσίες
Διαφήμιση

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησης των πολιτών και των επαγγελματιών. Την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου, με την προσθήκη 11 επιπλέον νέων ψηφιακών υπηρεσιών το σύνολο των διαθέσιμων που προσφέρονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (eservices.cityofathens.gr) ξεπερνάει πλέον τις 100.

Η πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών, που αναπτύχθηκε και αναβαθμίζεται συνεχώς από τη ΔΑΕΜ Α.Ε., έχει ως βασικό στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών άμεσα και με λίγα «κλικ» από όπου και αν βρίσκονται. Χωρίς γραφειοκρατία και ταλαιπωρία, χωρίς αναμονή σε ουρές και χαμένες ώρες από την καθημερινότητα τους. Η συμμετοχή των πολιτών στην ψηφιακή πλατφόρμα είναι ήδη εντυπωσιακή, καθώς σε διάστημα 18 μηνών έχουν εγγραφεί σε αυτήν περισσότεροι από 100.000 πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ έχουν διεκπεραιωθεί απολύτως ηλεκτρονικά περισσότερες από 96.000 αιτήσεις.

Ο Δήμος Αθηναίων ανταποκρινόμενος στην τάση που θέλει τις σύγχρονες πόλεις να μεταβαίνουν στη νέα ψηφιακή εποχή και να μετασχηματίζονται σε «έξυπνες» για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, συνεχίζει να εμπλουτίζει καθημερινά τις ψηφιακές υπηρεσίες του.

Οι πολίτες και οι επαγγελματίες μπορούν στο εξής να αιτηθούν για μια σειρά επιπλέον υπηρεσιών και συγκεκριμένα για:

 • Έκδοση Άδειας Εργασιών Μικρής Κλίμακας
 • Καταχώρηση Ανελκυστήρων (Εκτός από το Δήμο Αθηναίων αφορά και τους Δήμους: Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης – Υμηττού, Ζωγράφου, Καισαριανής, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας)
 • Ανάληψη / Ανάθεση συντήρησης ανελκυστήρα (Εκτός από το Δήμο Αθηναίων αφορά και τους Δήμους: Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης – Υμηττού, Ζωγράφου, Καισαριανής, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας)
 • Ανακοίνωση λειτουργίας έκθεσης
 • Ακύρωση / Μεταβολή στοιχείων λειτουργίας έκθεσης
 • Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας παιδότοπου
 • Αντικατάσταση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας παιδότοπου
 • Χορήγηση / Ανανέωση άδειας λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων
 • Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας κέντρου διασκέδασης
 • Αντικατάσταση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας κέντρου διασκέδασης
 • Αίτηση παράτασης χρονικού ορίου προέγκρισης για χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας κέντρου διασκέδασης

Πρόσβαση στην εφαρμογή

Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται εύκολα με χρήση των κωδικών taxisnet. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτηση που επιθυμούν και να ενημερωθούν με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του ψηφιακού τους αποθετηρίου όταν το αίτημα τους επεξεργαστεί και ολοκληρωθεί από την αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου, χωρίς να χρειαστεί να προσέλθουν σε καμία φάση της διαδικασίας στις υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης:  Καιρός: Οι πρώτες εκτιμήσεις για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΡΑΕ: Τεράστιες αποκλίσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας – Το διαδικτυακό εργαλείο σύγκρισης
Επόμενο άρθροΑφγανιστάν: Χάος σε διαδήλωση στην Καμπούλ – Έκκληση από τη Βενετία