Αρχική Επιχειρείν WIND: Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο – kids@safety

WIND: Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο – kids@safety

0
bermix studio gGozQVZpUkY unsplash
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η ασφάλεια των παιδιών και των εφήβων στο διαδίκτυο βρίσκεται στο επίκεντρο πρωτοβουλιών της WIND. Στο πλαίσιο της συμβολής της στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων
και στη δημιουργία του υπεύθυνου ψηφιακά πολίτη του αύριο, έχει δημιουργήσει  ιστοσελίδες και πλατφόρμες όπου γονείς και παιδιά μπορούν να λάβουν χρήσιμε πληροφορίες.

Με δεδομένο ότι σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές τα ελληνόπουλα αφιερώνουν 32 ώρες την εβδομάδα στο διαδίκτυο. Εννέα στους δέκα 15χρονους έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο στο σπίτι. Η καθοδήγηση των παιδιών γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.

Με στόχο λοιπόν να αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες από την παιδική ηλικία, να διασφαλιστεί η ψηφιακή τους ασφάλεια, η ορθή και αποτελεσματική χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών στο σπίτι και στο σχολείο, αλλά και αργότερα στη ζωή τους στο χώρο εργασίας, η WIND πρωτοπορώντας έχει δημιουργήσει τα εξής εργαλεία:

  • την ιστοσελίδα www.kidsatsafety.gr η οποία παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, ειδήσεις και οπτικοακουστικό υλικό με συμβουλές προς τους γονείς, τα παιδιά και τους εφήβους.
  •  από το 2011 στηρίζει την ειδική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (ios και android) CYBERKID της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ιστοσελίδα www.cyberkid.gr της.
  • Από τη γραμμή Cyber Alert της εφαρμογής, τα παιδιά μπορούν από το κινητό τους τηλέφωνο να επικοινωνούν άμεσα (touchscreen call) και σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής, με το Κέντρο Επιχειρήσεων Διαδικτυακών Απειλών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η WIND είναι η πρώτη εταιρεία τηλεπικοινωνίων στην Ελλάδα που πριν από 11 χρόνια αναγνώρισε την ανάγκη να παρέχει σε γονείς, κηδεμόνες και παιδιά συστηματική ενημέρωση πάνω στις νέες τεχνολογίες για ασφαλή, ορθή και αποτελεσματική χρήση τους, δημιουργώντας πλατφόρμες και ενημερωτικά προγράμματα.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.wind.gr και στο www.kidsatsafety.gr.

kids@safety DT

Διαφήμιση