Αρχική Επιχειρείν 85η ΔΕΘ: Τα επιχειρηματικά βραβεία “Θαλής Μιλήσιος”

85η ΔΕΘ: Τα επιχειρηματικά βραβεία “Θαλής Μιλήσιος”

0
Thalis O Milisios 2021 09 10 Α 7772
Διαφήμιση

Απονεμήθηκαν τα 2α & τα 3α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» από την Palladian Conferences, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ. Βραβεία που είχαν μια διπλή απεύθυνση. Αφενός τη βράβευση γερμανικών επιχειρήσεων που συνέβαλαν στην ανάπτυξη των ελληνογερμανικών επιχειρηματικών σχέσεων. Αφετέρου ελληνικές επιχειρήσεις με μακρά πορεία στην ελληνική οικονομία, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους.

Οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με υβριδικό χαρακτήρα την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 στις αίθουσες «Φίλων της Μουσικής» & «Αιμίλιος Ριάδης» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τα 2α Επιχειρηματικά Βραβεία, με αναφορά στη ΔΕΘ του 2020, η οποία αν και δεν πραγματοποιήθηκε, τιμώμενη χώρα ήταν η Γερμανία,  διεξήχθησαν με τη συνδιοργάνωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Ανέδειξαν γερμανικές επιχειρήσεις που συνέβαλαν στην ανάπτυξη των Eλληνογερμανικών επιχειρηματικών σχέσεων.

Τα 3α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος – 200 χρόνια Ελλάδα» με συνδιοργανωτή την GK Media Publishing, τίμησαν την επέτειο των 200 χρόνων από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους και επιβράβευσαν ελληνικές εταιρείες που ιδρύθηκαν μέσα στον 19ο αιώνα, ενδυναμώθηκαν με την πάροδο των χρόνων και διέπρεψαν σε νευραλγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, έχοντας στο τιμόνι τους πρωτοπόρους Έλληνες επιχειρηματίες.

Στην τελετή  «Θαλής ο Μιλήσιος» βραβεύθηκαν ελληνογερμανικές επιχειρήσεις, οι οποίες ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια για τη διορατικότητά τους, την καινοτόμα δράση τους, την πρωτοπορία τους, την ταχύτατη ανάπτυξή τους, την εξωστρέφειά τους, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την κοινωνικά υπεύθυνη παρουσία τους στον επιχειρηματικό στίβο, τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους και την εναρμόνισή τους με τις αρχές Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Τα βραβεία των 2ων Επιχειρηματικών Βραβείων

Διορατική Επιχείρηση: FRAPORT GREECE

Καινοτόμα Επιχείρηση: PRODYNA GREECE

Ταχύτατα Αναπτυσσόμενη Επιχείρηση: REHAU MON. ΕΠΕ

Εξωστρεφής Επιχείρηση: BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ ΑΕ

Επιχείρηση που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας: WÜRTH HELLAS SA

Εταιρικά και Κοινωνικά Υπεύθυνη Επιχείρηση: BAYER HELLAS

Ψηφιακά μετασχηματισμένη Επιχείρηση: SCHENKER A.E.

Εναρμονισμένη Επιχείρηση με τις αρχές Εταιρικής Διακυβέρνησης: BASF Ελλάς ΑΒΕΕ

Τα βραβεία των 2ων Επιχειρηματικών Βραβείων

Στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, βραβεία έλαβαν 8 εταιρείες, από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες από τον 19ο αιώνα διακρίνονται και προσφέρουν στην ελληνική οικονομία. Οι βραβευθείσες εταιρείες (με χρονολογική σειρά ίδρυσης):

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος ΑΕ (1841)

Στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας το βραβείο παρέδωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων                  κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στον κ. Χρήστο Πανταζή, Διευθυντή του Δικτύου.

Καλλικούνης (1850)

Στην εταιρεία Καλλικούνης το βραβείο παρέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, στον Πρόεδρο της εταιρείας κ.Γεώργιο Καλλικούνη.

Μεγάλη Βρετάνια (1866)

Παπουτσάνης Α.Ε. (1870)

Στην εταιρεία Παπουτσάνης Α.Ε. το βραβείο παρέδωσε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Αν. Τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης & εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κα Κυριακή Μάλαμα στη Διευθύντρια Marketing της εταιρείας, κυρία Ειρήνη Χατζηιωακειμίδου.

Δ. Θανόπουλος Α.Ε. (1877)

Στην εταιρεία Θανόπουλος Α.Ε. το βραβείο παρέδωσε η εκπρόσωπος του Προέδρου & Μέλος Κριτικής Επιτροπής των Βραβείων Partner της Δικηγορικής εταιρείας Ποταμίτης-Βεκρής, κα Ασπασία Μάλλιου στον Πρόεδρο της εταιρείας κ. Τέλη Θανόπουλο.

Alpha Bank (1879)

Στην ALPHA BANK το βραβείο παρέδωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στον κ. Δημήτρη Χαριζάνη, Διευθυντή Δικτύου Καταστημάτων Ελλάδος.

Καρέλιας (1888)

Το βραβείο στην εταιρεία ΚΑΡΕΛΙΑ παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ.Γιώργος Πατούλης, στον κ. Δημήτρη Καραμήτσο, Διευθυντή Marketing της εταιρείας.

Εθνική Ασφαλιστική (1891)

Το βραβείο στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ παρέδωσαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος των εταιρειών IMERYS Greece S.A. & IMERYS Bauxites Greece S.A & μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων κ. Αθανάσιος Κεφάλας στον κ. Σταύρο Κωνσταντά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν Τιμητικά Βραβεία για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και στο ελληνικό επιχειρείν σε διακεκριμένες προσωπικότητες (με αλφαβητική σειρά):

κα Γιάννα Αγγελοπούλου – Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO

κ. Γιάννης Στουρνάρας – Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος – Εφοπλιστής

 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://thalisomilisios.gr

Διαφήμιση