Αρχική Επιχειρείν Βρετανία: Τέλος στην “πορτοκαλί” λίστα – Μικρή ανάσα στον τουρισμό

Βρετανία: Τέλος στην “πορτοκαλί” λίστα – Μικρή ανάσα στον τουρισμό

0
josh mills u iXtWNbxgE unsplash
Εικόνα: UNSPLASH/josh mills
Διαφήμιση

Απλοποιούνται οι ταξιδιωτικές οδηγίες στην Αγγλία, με αποτέλεσμα η είσοδος και η έξοδος από τη χώρα να είναι πιο εύκολες. Συγκεκριμένα καταργείται η πορτοκαλί λίστα. Οι διπλά εμβολιασμένοι θα χρειάζονται μόνο γρήγορα τεστ αντιγόνων.

Να σημειωθεί ότι στην πορτοκαλί λίστα βρίσκονται οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα). Επίσης, σε αυτή βρίσκονται και πολλοί άλλοι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση Τζόνσον είχε κρατήσει τους αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε όλη την Ευρώπη.

Μόνο “πράσινη” και “κόκκινη” λίστα

Πλέον θα μείνει μόνο η πράσινη και κόκκινη λίστα, σε ένα σύστημα “go” και “no go” χωρών. Επίσης, θεωρείται δεδομένο ότι στις κυβερνητικές ανακοινώσεις η μεγάλη κόκκινη λίστα των 62 χωρών θα μειωθεί σημαντικά. Σε αυτή θα παραμείνουν οι χώρες που έχουν υψηλό κίνδυνο μεταλλάξεων.

Όσες χώρες παραμείνουν στη κόκκινη λίστα της Αγγλίας θα συνεχίσουν να «συνοδεύονται» από υποχρεωτική 11ήμερη καραντίνα σε επιλεγμένα ξενοδοχεία της κυβέρνησης. Το κόστος θα «βαραίνει» τον ταξιδιώτη και θα ξεπερνά τις 2.200 λίρες.

Ανάσα στον τουρισμό

Η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών προσφέρει μια μικρή ανακούφιση στους ασχολούμενος με τον τουριστικό τομέα. Ωστόσο είναι έτοιμοι να ακούσουν τα νέα με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκράντ Σάαπς αναμένεται ότι θα μειώσει σημαντικά το κόστος για τους διπλά εμβολιασμένους με την αντικατάσταση των PCR τεστ, με φθηνότερα γρήγορα τεστ αντιγόνων.

Για παράδειγμα, όπως σημειώνει η DW, αν κάποιος διπλά εμβολιασμένος θέλει να επισκεφτεί την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην πορτοκαλί λίστα της Αγγλίας, πρέπει πριν μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής να κάνει ένα γρήγορο τεστ αντιγόνων από πιστοποιημένο ιδιωτικό φορέα. Τη δεύτερη ημέρα μετά την άφιξή του σε αγγλικό έδαφος θα πρέπει να κάνει ένα PCR τεστ με μέση τιμή τις 100 λίρες. Με το νέο σύστημα η μόνη υποχρέωση ενός Βρετανού ταξιδιώτη θα είναι ένα γρήγορο τεστ αντιγόνων τη δεύτερη ημέρα που κοστολογείται περίπου στις 30 λίρες.

Βέβαια τονίζεται ότι όλα τα μέτρα θα ευνοούν αυστηρά και μόνο τους διπλά εμβολιασμένους ώστε να λειτουργήσει και σαν κίνητρο για όσους παραμένουν διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό.

Διαφήμιση