Αρχική Περιβάλλον HELMERA: Συμμετοχή στον παγκόσμιο εθελοντικό καθαρισμό ακτών

HELMERA: Συμμετοχή στον παγκόσμιο εθελοντικό καθαρισμό ακτών

0
HELMEPA ICC BANNER
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ξεκινάει από αύριο μια παγκόσμια πρωτοβουλία για εθελοντικό καθαρισμό των ακτών. Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος –HELMEPA ως Εθνικός Συντονιστής, συντονίζει και φέτος τον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών στην Ελλάδα. Την πρωτοβουλία είχε η αμερικανική ΜΚΟ Ocean Conservancy, η οποία είναι και ο παγκόσμιος Συντονιστής της πρωτοβουλίας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εθελοντικό γεγονός του είδους στον κόσμο. Συμμετέχουν περισσότεροι από 14 εκατομμύρια εθελοντές παγκοσμίως. Με σύνθημα  «Παίρνω μέρος, γίνομαι η λύση», η  πρωτοβουλία θα διαρκέσει στην Ελλάδα από 18 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2021. Είναι ανοιχτή στο κοινό και σε όσους θέλουν να αναλάβουν δράση καθαρίζοντας συμβολικά μία ακτή ή τμήμα του βυθού από τα απορρίμματα.

350 εκατ. τόνοι πλαστικό

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, κάθε χρόνο παράγουμε 350 εκατομμύρια τόνους πλαστικό (όσο το συνολικό βάρος των ανθρώπων πάνω στη γη!). Αν συνεχίσουμε να ρυπαίνουμε με τους ίδιους ρυθμούς, εκτιμάται ότι το 2050 θα έχουμε περισσότερα πλαστικά παρά ψάρια στις θάλασσες.

Πέρυσι, ακόμα και με τους περιορισμούς της πανδημίας, συλλέχθηκαν πάνω από 2,3 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων και καλύφθηκαν περίπου 80.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής παγκοσμίως.

Πως να συμμετάσχετε

Η διαδικασία είναι απλή. Συμπληρώνετε τη δήλωση συμμετοχής. Λαμβάνετε οδηγίες από τη HELMEPA για την ασφαλή οργάνωση της δράσης, καθώς και την ηλεκτρονική αφίσα της εκστρατείας. Επιπλέον, θα λάβετε το Δελτίο Καταγραφής απορριμμάτων, ώστε
να συμβάλλετε στην επιστημονική μελέτη των απορριμμάτων που βρίσκονται στις ακτές και τις θάλασσες μας. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μεγαλύτερη ευκολία την εφαρμογή για κινητά Clean Swell .

Μετά τη δράση, μας στέλνετε το συμπληρωμένο Δελτίο και φωτογραφίες για να την προβάλουμε και στο δίκτυο μας. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους ένθερμους υποστηρικτές μας να υιοθετήσουν μία παραλία σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να την καθαρίζουν τουλάχιστον 2 φορές το
χρόνο.
Την τεχνική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).
Μικρές αλλαγές, με μεγάλη αξία για την υγεία του πλανήτη μας.

Διαφήμιση