Αρχική Ειδήσεις Στην Αθήνα ο Ιμάμογλου – Δένδιας για τις τουρκικές προκλήσεις

Στην Αθήνα ο Ιμάμογλου – Δένδιας για τις τουρκικές προκλήσεις

0
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ EKREM IMAMOGLOU (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Ekrem Imamoglou. Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ως επίσημος προσκεκλημένος του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Στο μεταξύ κλιμακώνεται η κατάσταση μετά από τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις με τον Νίκο Δένδια να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «η τουρκική συμπεριφορά έχει πλέον ξεφύγει».

Νωρίτερα το πρωί ο κ. Ιμάμογλου έφτασε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών. Εκεί τον υποδέχθηκε ο κ. Μπακογιάννης. Μετά τις συνομιλίες των δύο δημάρχων θα ακολουθούσουν κοινές δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 13:00, οι δύο δήμαρχοι θα επισκεφθούν το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνουν δεκτοί σε συνάντηση διάρκειας μισής ώρας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τις απογευματινές ώρες, ο δήμαρχος Αθηναίων θα συνοδεύσει τον κ. Ιμάμογλου σε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ενώ στις 21:00 θα επισκεφθούν το Ηρώδειο προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση «Μαρία Κάλλας: Γράμματα και Αναμνήσεις», με πρωταγωνίστρια τη Μόνικα Μπελούτσι.

Η ξενάγηση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα και επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 11:30. Στη συνέχεια ο κ. Ιμάμογλου θα επισκεφθεί -συνοδεία του δημάρχου Αθηναίων- την περιοχή της πλατείας Συντάγματος και το Ζάππειο, προκειμένου να δουν τα έργα αστικής ανάπλασης που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην έκθεση «Portals» του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, στη Λένορμαν, ενώ ο κ. Ιμάμογλου θα αναχωρήσει το βράδυ της Τετάρτης για την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ EKREM IMAMOGLOU (ΓIΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Συνάντηση του Δήμαρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Ekrem Imamoglou. Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 (ΓIΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Οι δηλώσεις των δύο δημάρχων

Την πεποίθηση ότι η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη μπορούν να χτίσουν γέφυρες ειρήνης και να προχωρήσουν από κοινού στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Τουρκία, αλλά και εκείνων που υπερβαίνουν τα σύνορα των δύο χωρών, εξέφρασαν οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, Κώστας Μπακογιάννης και Εκρέμ Ιμάμογλου, στις δηλώσεις τους μετά τη συνάντησή τους στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «τα προβλήματα λύνονται από κάτω προς τα πάνω. Άνθρωποι τα δημιουργούν και άνθρωποι τα λύνουν. Ακόμα και αν τα δημιουργούν οι κυβερνήσεις ή -για να είμαι ακριβής- τα καθεστώτα, μπορούν να τα λύσουν οι λαοί».

Αναφερόμενος στη διπλωματία των πόλεων είπε ότι «οι διαφορές μας είναι υπαρκτές, όμως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός στον πολίτη και αυτό μας επιτρέπει να μπορούμε να διερμηνεύσουμε πιο αποτελεσματικά τα ανθρώπινα συναισθήματα. Τα συναισθήματα εκείνα που εκδηλώθηκαν στις κοινωνίες μας με τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν τις χώρες μας το καλοκαίρι, όπως και με τους ισχυρούς σεισμούς που έλαβαν χώρα πριν από μερικά χρόνια».

Από την πλευρά του, ο κ. Ιμάμογλου σημείωσε ότι η Κωνσταντινούπολη και η Αθήνα είναι δύο πόλεις που τις συνδέει κοινή μοίρα και οφείλουν να βρουν μαζί τις λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και η Τουρκία.

«Η φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες δεν είναι μία από τις λύσεις, είναι η μοναδική λύση», υπογράμμισε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ενώ, στις 19:10 ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει στην παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας, η οποία θα γίνει στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ν. Δένδιας: «Η τουρκική συμπεριφορά έχει ξεφύγει από κάθε λογική»

Για τα τελευταία κρούσματα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τους ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια συζήτησης που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας εστίασε στην απαράδεκτη ενέργεια τουρκικού πολεμικού πλοίου, το οποίο παρενόχλησε σκάφος που διεξήγαγε επιστημονικές έρευνες εντός της οριοθετημένης ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Όπως τόνισε, το ερευνητικό σκάφος με σημαία Μάλτας βρισκόταν μόλις 10 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης σε μια θαλάσσια περιοχή που είναι οριοθετημένη από την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία της 6ης Αυγούστου 2020.

Ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι η τουρκική συμπεριφορά έχει πλέον ξεφύγει από κάθε πλαίσιο λογικής και σε καμία περίπτωση δε συνάδει με την εικόνα της «κανονικότητας» που επιθυμεί να προβάλει η Τουρκία. Όπως σχολίασε, πρόκειται για μια εικόνα που δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Διαφήμιση