Αρχική Ειδήσεις «Πριν τελειώσουν οι Αλκυονίδες μέρες»: Μια έκθεση για την περιβαλλοντική κρίση

«Πριν τελειώσουν οι Αλκυονίδες μέρες»: Μια έκθεση για την περιβαλλοντική κρίση

0
Βερόνικα Κωνσταντίνου
Εικόνα: clickatlife.gr/Βερόνικα Κωνσταντίνου
Διαφήμιση

Μια έκθεση περιβαλλοντικού προσανατολισμού με τίτλο «Πριν τελειώσουν οι Αλκυονίδες μέρες» στην Chili Art Gallery από την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, γλυπτικής, κατασκευές, εικαστικό αντικείμενο και εγκαταστάσεις.Κατά μεγάλο μέρος είναι αποτέλεσμα συνεργασίας καλλιτεχνών-μελών της συλλογικότητας με ανεξάρτητους εικαστικούς δημιουργούς, που εργάστηκαν με τον συντονισμό του Επιμελητή Πάρη Καπράλου περισσότερο από έναν χρόνο. Κάθε καλλιτέχνης παρουσιάζει μέσα από τα έργα του τη δική του οπτική και το στίγμα που θεωρεί σημαντικότερο. Ολιστικά, ο στόχος των καλλιτεχνών είναι να συμβάλουν στον αναστοχασμό των αξιών και των καθημερινών πρακτικών μας, που θα οδηγήσουν σε ένα συμβιωτικό μοντέλο ύπαρξης στην ανθρώπινη κοινωνία. Το project και η έκθεση εντάσσονται στη διαρκή πρωτοβουλία Artists4Art.

Δημήτρης Καπετάνου
Εικόνα: clickatlife.g/Δημήτρης Καπετάνου

Συμμετέχοντες

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Σπύρος Ρωμάνος, Ελένη Τσοτσορού, Φώτης Κλογέρης (υπογραφή: Foti Kllogjeri), Διονυσία Αγγελοπούλου (Weaverbird Project), Μυρτώ Τζάκη, Λίνα Ριζκάλα, Τάσος Αλεξανδρόπουλος, Μαρία Σταμάτη, Βερόνικα Κωνσταντίνου, Αθανασία Τσάτσου, Δημήτρης Καπετάνου, Αλέξανδρος Καπετάνου, Σοφία Παπαθανάση.

Πληροφορίες για την έκθεση

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 (ώρες 15:00 – 22:00).  Δεν θα λάβει χώρα τυπική τελετή εγκαινίων για λόγους αποφυγής συνωστισμού ενώ ο χώρος τέχνης θα τηρήσει όλα τα μέτρα περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας που επιβάλει η Πολιτεία. Η αίθουσα μπορεί να δεχτεί μέχρι 7 επισκέπτες συγχρόνως. Οι επισκέπτες θα ξεναγούνται από τον επιμελητή, και κάποιους από τους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα παρευρίσκονται διαφορετικές ώρες ο καθένας τη μέρα της εκκίνησής της.

Η έκθεση «Πριν τελειώσουν οι Αλκυονίδες μέρες» θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021.

Μέρες & Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη & Παρασκευή 10.30 – 18.00, Πέμπτη 10.30 – 20.00, Σάββατο 11:00 – 15.00. Δευτέρα και Κυριακή κλειστά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη και διαδικτυακά μέσω της ARTgrID κατά τις ημερομηνίες Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου – Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021. 

Διαβάστε επίσης:  Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2023: Ήρθε η ώρα για την αποκατάσταση τους

Πληροφορίες: Chili Art Gallery, Δημοφώντος 13-15, Θησείο 11851, Αθήνα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΜΕΡΕΣ

Πηγή: culturenow.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«Στραβό δάσος» στην Πολωνία: Μυστήριο παραμένει πώς λύγισαν 400 κορμοί
Επόμενο άρθροΜίκης Θεοδωράκης: Ένα όνομα, μία «ανεξίτηλη» ιστορία