Αρχική Περιβάλλον «Στραβό δάσος» στην Πολωνία: Μυστήριο παραμένει πώς λύγισαν 400 κορμοί

«Στραβό δάσος» στην Πολωνία: Μυστήριο παραμένει πώς λύγισαν 400 κορμοί

0
ΣΤΡΑΒΟ ΔΑΣΟΣ ΠΟΛΩΝΙΑ
Εικόνα: Pixabay
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Κοντά στο Gryfino στη βορειοδυτική Πολωνία βρίσκεται το μυστηριώδες δάσος 400 κοίλων πεύκων. Το «στραβό δάσος» όπως είναι ευρέως γνωστό έγινε διάσημο επειδή όλα τα δέντρα του έχουν μία περίεργη καμπύλη στη βάση τους. Με τους κορμούς περίεργα κυρτωμένους προς το βορρά, αυτό το σκηνικό μοιάζει σαν να έχει βγει από ταινία.

Πάνω από 400 πεύκα που έχουν φυτευτεί περίπου στη δεκαετία του ’30, έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα στον κορμό τους, σχηματίζοντας το γράμμα C. Τα δέντρα μεγαλώνουν κανονικά χωρίς να επηρεάζονται από την ιδιομορφία αυτή. Τα πρώτα 7 έως 10 χρόνια της ζωής τους τους «επετράπη» να αναπτυχθούν κανονικά και μετά με κάποιου είδους μηχανική παρεμβολή πήραν το τελικό τους σχήμα!

Οι επικρατέστερες θεωρίες

Πολλοί άνθρωποι έχουν μελετήσει αρκετά την ιδιαιτερότητα αυτού του δάσους και έχει δημιουργηθεί μία σειρά περίεργων θεωριών και ψευδών γεγονότων.

Όπως αναφέρεται στο in.gr, κάποιοι εικάζουν πως φυτεύτηκαν με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να μεγαλώσουν επίτηδες έτσι και μετά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κατασκευή επίπλων ή σκαφών. Μια πολύ πιθανή εκδοχή αναφέρει πως όλο αυτό οφείλεται σε χιονοθύελλα, που συνέβη όταν τα δέντρα ήταν ακόμα μικρά και τους προκάλεσε αυτόν τον μετασχηματισμό.

Οι ειδικοί λένε πως μπορεί να τα κράτησε παγωμένα για αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεγαλώσουν φυσιολογικά. Μια μακροχρόνια τήξη, θα μπορούσε να δώσει αυτό το σχήμα στον κορμό χαμηλά και με τον ερχομό της άνοιξης, ο κορμός να αναπτύχθηκε κανονικά από εκεί και πάνω.

ΣΤΡΑΒΟ ΔΑΣΟΣ
Εικόνα: Pixabay

Υπάρχει και μια ακόμα θεωρία που λέει πως κατά την εισβολή των Γερμανών στην Πολωνία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα τανκς πέρασαν από πάνω τους, όσο ήταν μικρά και τα έκαναν να μεγαλώσουν στραβά.

Η πιο πιθανή εξήγηση πάντως εμπεριέχει ανθρώπινη παρέμβαση. Το σίγουρο είναι πως η μοναδικότητα του δάσους το κάνει εντυπωσιακό και το μυστήριο προσθέτει μια ακόμα όμορφη πινελιά στην ιστορία του.

Διαβάστε επίσης:  Έρευνα ενδημικών και απειλούμενων ειδών της Ελλάδας - 32 έργα

Αποτελεί ένα ελκυστικό αξιοθέατο και παραμένει ένα μυστήριο που πλανάται ανάμεσα στα χρόνια!

Πηγή: explorersweb.com

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία σε δύο φάσεις
Επόμενο άρθρο«Πριν τελειώσουν οι Αλκυονίδες μέρες»: Μια έκθεση για την περιβαλλοντική κρίση