Αρχική Πολιτισμός Μουσείο Ακρόπολης: Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους»

Μουσείο Ακρόπολης: Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους»

0
Στιγμιότυπο από πρόγραμμα 'Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους' © Μουσείο Ακρόπολης. Φωτογραφία Γιώργος Βιτσαρόπουλος [2]
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έπειτα από την επιτυχία που γνώρισε το πρόγραμμα «Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους», που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Μουσείο Ακρόπολης αποφάσισε την επέκτασή του. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Δομές Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων και οι συμμετέχοντες γνωρίζουν, μέσα από μια σειρά επιλεγμένων στάσεων σε εκθέματα του Μουσείου, τον βράχο της Ακρόπολης και τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας του, την αρχαία ελληνική τέχνη και τους ανθρώπους που τη δημιούργησαν. 

Πληροφορίες για την εκδήλωση

Ημέρες: Τετάρτη 29/9 & Πέμπτη 30/9, Τετάρτη 6/10 & Πέμπτη 7/10
Ώρες: 9 π.μ., 11 π.μ., 1 μ.μ. & 3 μ.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 20 επισκέπτες ανά παρουσίαση, συμπεριλαμβανομένων των συνοδών και μεταφραστών. Οι εκπρόσωποι των Δομών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, παρακαλούνται να αποστείλουν τα αιτήματά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση learning@theacropolismuseum.gr και στο τηλέφωνο 9000900 εσωτ. 414. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Μέτρα υγειονομικής προστασίας: Η χρήση προστατευτικής μάσκας (δεν παρέχεται από το Μουσείο) και ατομικής ακουστικής συσκευής whisper (παρέχεται από το Μουσείο) είναι υποχρεωτική. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα μέτρα υγειονομικής προστασίας του Μουσείου κατά της διασποράς της covid-19.

Στιγμιότυπο από πρόγραμμα 'Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους' © Μουσείο Ακρόπολης. Φωτογραφία Γιώργος Βιτσαρόπουλος [1]

Τι είναι το πρόγραμμα «Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους»

Το Μουσείο Ακρόπολης στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς εκκίνησε το πρόγραμμα «Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους». Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε Δομές Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων.

Το κοινό ευρωπαϊκό θέμα του φετινού εορτασμού «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους» έδωσε την ευκαιρία στο Μουσείο Ακρόπολης να προσεγγίσει ανθρώπους με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές, εμπειρίες και βιώματα, να ενθαρρύνει την εξοικείωσή τους με την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας που τα φιλοξενεί και να συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση και την κοινωνική τους ένταξη.

Μέσα από μια σειρά επιλεγμένων στάσεων, οι συμμετέχοντες γνώρισαν τον βράχο της Ακρόπολης και τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας του, την τέχνη και τους ανθρώπους που τη δημιούργησαν και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες με τους αρχαιολόγους που θα τους συνοδεύουν.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο φυσικό αέριο έρχεται στην Ορεστιάδα
Επόμενο άρθροPfizer: Παρενέργειες και συμπτώματα από την γ’ δόση