Αρχική Πολιτισμός Μουσείο Ακρόπολης: Εορτασμός για τα 12 έτη λειτουργίας

Μουσείο Ακρόπολης: Εορτασμός για τα 12 έτη λειτουργίας

0
Acropolis Museum
Acropolis Museum
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αύριο, Κυριακή, το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει τα 12 χρόνια λειτουργίας του. Ο φετινός χρόνος απετέλεσε και πιο δύσκολη χρονιά του, αφού παρέμεινε κλειστό για περισσότερους από έξι μήνες λόγω της πανδημίας. Σήμερα το Μουσείο συνεχίζει τη λειτουργία του ανανεωμένο.

Μειωμένη είσοδος και νέα έκθεση

Αύριο, την ημέρα των γενεθλίων του, θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με μειωμένη γενική είσοδο (5 ευρώ). Παράλληλα θα εγκαινιάσει μία νέα θεματική παρουσίαση με τίτλο «Μαραθώνας – Σαλαμίνα. Στα ίχνη του μύθου και της ιστορίας».

Μεγάλες στιγμές της ιστορίας

Στην παρουσίαση οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους αρχαιολόγους του Μουσείου για τους Περσικούς πολέμους. Τη σημασία τους για το δυτικό κόσμο, για τους πρωταγωνιστές τους και τον ρόλο των θεών. Για τη συμβολή της μάχης του Μαραθώνα στη νικηφόρα ναυμαχία της Σαλαμίνας. Για το τίμημα που  πλήρωσε η Ακρόπολη και τον τρόπο που η Αθήνα το μετουσίωσε σε δημιουργία. Καθώς και για το πώς οι μεγάλες στιγμές της ιστορίας αποτυπώνονται στα εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης.

Χρηστικά

Η  παρουσίαση θα γίνεται στα ελληνικά στις 12:00, 16:00 και 18:00 και στα αγγλικά στις 10:00 και τις 14:00. Μπορούν να συμμετάσχουν έως οκτώ επισκέπτες ανά παρουσίαση. Εγγραφές γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η χρήση προστατευτικής μάσκας (δεν παρέχεται από το Μουσείο) και ατομικής ακουστικής συσκευής whisper (παρέχεται από το Μουσείο) είναι υποχρεωτική. Από τη Δευτέρα 21 Ιουνίου το Μουσείο θα συνεχίσει να προσφέρει την παρουσίαση στους επισκέπτες του κάθε Παρασκευή και Κυριακή. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα www.theacropolismuseum.gr.

Μοναδικό θέαμα

Το Μουσείο αποτελεί μία μοναδική εμπειρία. Κατά την πρώτη επίσκεψή σας μην ξεχάσετα να περιδιαβείτε στον πρώτο εκθεσιακό χώρο στο ισόγειο. Περιλαμβάνει ευρήματα από τις κλιτύς (πλαγιές) της Ακρόπολης. Η περιοχή, αδιάσπαστο τμήμα της τοπογραφίας και της ιστορίας του βράχου, φιλοξενεί μικρά και μεγάλα ιερά, παλαιές και νεότερες λατρείες, χώρους θεαμάτων και, λίγο χαμηλότερα, κατοικίες ιδιωτών.

https://www.theacropolismuseum.gr/sites/default/files/2020-04/aithousa_klition.jpg

Το επικλινές δάπεδο της αίθουσας παραπέμπει στη διαδρομή που ακολουθεί ο επισκέπτης της αρχαιότητας καθώς ανηφορίζει στον βράχο της Ακρόπολης. Οι διαφανείς γυάλινες θυρίδες προσφέρουν στον σημερινό επισκέπτη οπτική επαφή με την αρχαιολογική ανασκαφή που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

 

Διαφήμιση