Αρχική Περιβάλλον Η ξηρασία που πλήττει τη Συρία θα επιδεινώσει την επισιτιστική κρίση

Η ξηρασία που πλήττει τη Συρία θα επιδεινώσει την επισιτιστική κρίση

0
Ξηρασία
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, η ξηρασία που πλήττει εδώ και ένα μήνα τη Συρία απειλεί να επιδεινώσει την επισιτιστική κρίση στη χώρα.

Αναμένεται ότι θα υπάρξουν ελλείψεις στο σιτάρι, λόγω της κακής σοδειάς. Η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) εκτιμά πως η σοδειά του σιταριού «θα είναι πολύ μικρή» φέτος σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον Μάικλ Ρόμπσον εκπρόσωπο της υπηρεσίας του ΟΗΕ στη Συρία.

Η Welthungerhilfe, μια γερμανική φιλανθρωπική οργάνωση, προειδοποίησε ότι θα αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των ατόμων που εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια.

«Η κατάσταση με την πείνα στη Συρία είναι ήδη απολύτως καταστροφική», δήλωσε ο Κονσταντίν Βίτσελ συντονιστής της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τη Συρία. Πρόσθεσε ότι η επικείμενη σοδειά σιταριού προκαλεί ανησυχία.

«Δεν έχουν απομείνει αποθέματα στους ανθρώπους και δεν πρέπει να τους αφήσουμε μόνους απέναντι σε αυτή την ξηρασία», τόνισε ο Βίτσελ. «Η τροφή θα γίνει πιο σπάνια και οι τιμές του ψωμιού, των λαχανικών και των φρούτων θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται», ανέφερε.

Εκπρόσωπος της αυτόνομης και ζωτικής σημασίας για την παραγωγή σιταριού περιοχής των Κούρδων, στη βόρεια Συρία, εκτίμησε ότι η σοδειά του σιταριού θα είναι μειωμένη κατά 45% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP), περίπου 12 εκατομμύρια Σύροι, σχεδόν το 60% του πληθυσμού της χώρας, δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους σε τροφή.

Με πληροφορίες του Syria Direct

Διαφήμιση