Αρχική Πολιτισμός Μουσείο Ακρόπολης: «Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους»

Μουσείο Ακρόπολης: «Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους»

0
Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους
Διαφήμιση

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με το πρόγραμμα «Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους», το οποίο απευθύνεται σε Δομές Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων.

Το κοινό ευρωπαϊκό θέμα του φετινού εορτασμού «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους» δίνει την ευκαιρία στο Μουσείο Ακρόπολης να προσεγγίσει ανθρώπους με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές, εμπειρίες και βιώματα, να ενθαρρύνει την εξοικείωσή τους με την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας που τα φιλοξενεί και να συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση και την κοινωνική τους ένταξη.

Μέσα από μια σειρά επιλεγμένων στάσεων, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τον βράχο της Ακρόπολης και τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας του, την τέχνη και τους ανθρώπους που τη δημιούργησαν και θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με τους αρχαιολόγους που θα τους συνοδεύουν.

Το πρόγραμμα των εορτασμών

Οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24/9, το Σάββατο 25/9 και την Κυριακή 26/9. Οι ώρες προσέλευσης είναι στις 9 π.μ., στις  11 π.μ., στη 1 μ.μ. και στις 3 μ.μ. Η διάρκεια των παρουσιάσεων θα είναι 60 λεπτά.

Συμμετοχή

Έως 20 επισκέπτες ανά παρουσίαση, συμπεριλαμβανομένων των συνοδών και μεταφραστών. Οι εκπρόσωποι των Δομών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, παρακαλούνται να αποστείλουν τα αιτήματά τους μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση learning@theacropolismuseum.gr και στο τηλέφωνο 9000900 εσωτ. 414. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Μέτρα υγειονομικής προστασίας

Η χρήση προστατευτικής μάσκας (δεν παρέχεται από το Μουσείο) και ατομικής ακουστικής συσκευής whisper (παρέχεται από το Μουσείο) είναι υποχρεωτική. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τυχόν πρόσθετα μέτρα υγειονομικής προστασίας κατά της διασποράς της covid-19, όπως θα έχουν διαμορφωθεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Οι τακτικές θεματικές παρουσιάσεις των ίδιων ημερών θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Άγαλμα ιππέα, Ο «Πέρσης» ή «Σκύθης» ιππέας. Ακρ. 606 Copyright Μουσείο Ακρόπολης. Φωτογραφία Γιώργος Βιτσαρόπουλος (1)
Άγαλμα ιππέα, Ο «Πέρσης» ή «Σκύθης» ιππέας (Μουσείο Ακρόπολης/Γιώργος Βιτσαρόπουλος)

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΡάλλυ Ακρόπολις: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας
Επόμενο άρθροWIND: Αύξηση 122% της κίνησης data τον Αύγουστο