Αρχική Ειδήσεις Μίκης Θεοδωράκης: Σήμερα η τελετή αποχαιρετισμού

Μίκης Θεοδωράκης: Σήμερα η τελετή αποχαιρετισμού

0
ΕΦΥΓΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ/EUROKINISSI)
Έφυγε σήμερα από την ζωή, ο μεγάλος Ελληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, φωτογραφία αρχείου , Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ /EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μετά το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα, η Αθήνα αποχαιρετά σήμερα, για τελευταία ημέρα τον Μίκη Θεοδωράκη, πριν η σορός του μεταφερθεί στην τελευταία του κατοικία στον Γαλατά Χανίων, απ’ όπου κατάγεται ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης.

Το λαϊκό προσκύνημα στο εκκλησάκι δίπλα στη Μητρόπολη Αθηνών ξεκίνησε στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι. Λίγο αργότερα θα πραγματοποιηθεί και η τελετή αποχαιρετισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του thetoc.gr, σε αυτήν θα μιλήσει για τον σπουδαίο Έλληνα στις 3 το μεσημέρι, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικήδειο θα εκφωνήσει και ο Γ.Γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ αναμένεται να παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια η σορός θα μεταφερθεί στο λιμάνι του Πειραιά για να φτάσει στο λιμάνι της Σούδας το πρωί της Πέμπτης. Θα ακολουθήσει αυτοκινητοπομπή μέχρι την πλατεία της Δημοτική Αγοράς Χανίων όπου στη συνέχεια θα συνοδευτεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων όπου θα τεθεί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκύνημα.

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή η σορός στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά όπου θα τελεστεί εξόδιος ακολουθία στις 13:00 το μεσημέρι. Μετά την ολοκλήρωση της, θα συνοδευτεί πεζή η σορός στο κοιμητήριο του Γαλατά για να γίνει η ταφή.

ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Δεύτερη ημέρα του λαϊκού προσκυνήματος, στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη, στη Μητρόπολη Αθηνών, (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Η ΕΡΤ αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

Η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, που μελοποίησε τους αγώνες, τις χαρές και τους καημούς όλων μας, με έναν μελωδικό αποχαιρετισμό από την αυλή του Ραδιομεγάρου, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, στις 9 το βράδυ, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ2.

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ θα ερμηνεύσουν γνωστά τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, που -μεταξύ των άλλων- διετέλεσε Γενικός Διευθυντής των Μουσικών Συνόλων από το 1993 ως το 1994.
Την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και τη Χορωδία της ΕΡΤ διευθύνει ο Γιώργος Αραβίδης.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κοινού.

Επιπλέον, μπορείτε να ακούσετε ξανά το μεγάλο αφιέρωμα του Δεύτερου στον Μίκη Θεοδωράκη.

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη με ένα τετραήμερο πρόγραμμα, όπου 24 ώρες το 24ωρο ακούγονταν μόνο έργα του μεγάλου συνθέτη.
Οι παραγωγοί του Δεύτερου μάς ταξίδεψαν με ειδικές εκπομπές – αφιερώματα από το σύνολο του έργου του, ενώ μεταδόθηκαν και σπάνια ντοκουμέντα από το αστείρευτο Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Διαφήμιση