Αρχική Ειδήσεις Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

0
Βροχή - Καιρός - Κακοκαιρία
Διαφήμιση

Για επιδείνωση του καιρού από σήμερα Τετάρτη με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα έντονες προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επίσης, σήμερα ανακοινώθηκε ότι τα συναρμόδια Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας προχωρούν στην ψηφιοποίηση της έκδοσης πιστοποιητικών καιρικών συνθηκών μέσω του gov.gr.

Το δελτίο καιρού

Σήμερα Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου τοπικά ισχυρές βροχές προβλέπονται στις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τα δυτικά τμήματα της Κρήτης και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία, ενώ στη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που πρόσκαιρα θα είναι έντονες.

Αύριο Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και τη βόρεια), τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά τμήματα της Κρήτης και τις βραδινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Ανησυχία για τη Β. Εύβοια

Προσοχή συνιστούν οι μετεωρολόγοι κυρίως στη Βόρεια Εύβοια, η οποία επλήγη σε μεγάλο βαθμό από τις πυρκαγιές και λόγω αυτού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

Ψηφιοποιείται η έκδοση πιστοποιητικού καιρικών συνθηκών

Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργείων, απλοποιείται και επιταχύνεται η διαδικασία ενώπιον της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καθώς ο πολίτης δεν απαιτείται πλέον να επισκεφτεί την ΕΜΥ, αλλά μπορεί να υποβάλλει την αίτηση του ηλεκτρονικά, μέσω της υπηρεσίας «Πιστοποιητικό καιρικών συνθηκών» που βρίσκεται στην κατηγορία «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Φυσικές Καταστροφές».

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων των υπουργών Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη και Εθνικής Άμυνας, Νικολάου Παναγιωτόπουλου και σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα πιστοποιητικά καιρικών συνθηκών συνιστούν αποδεικτικά έγγραφα για μια σειρά από διαδικασίες, κυρίως αναφορικά με την πιστοποίηση ότι οι ασφαλιζόμενες ζημίες οφείλονται σε καιρικό φαινόμενο.

Η δυνατότητα ηλεκτρονικής έκδοσης τους έρχεται να προστεθεί στις υπηρεσίες που λειτουργούν με τη χρήση ψηφιακών θυρίδων τόσο για τον πολίτη, όσο και για την υπηρεσία. Οι θυρίδες των κρατικών φορέων συνιστούν έναν νέο, σύγχρονο και αποδοτικό τρόπο επικοινωνίας των πολιτών με τη δημόσια διοίκηση. Πρόκειται για «ηλεκτρονικά γραμματοκιβώτια» στα οποία οι υπηρεσίες θα δέχονται έγγραφα και αιτήσεις που αποστέλλουν οι πολίτες μέσω του gov.gr.

Με τους κωδικούς του Taxisnet η διαδικασία

Έτσι, αφού ο ενδιαφερόμενος ταυτοποιηθεί με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και εισέλθει στην υπηρεσία, θα συμπληρώνει την περιοχή και την ώρα που συνέβη το φυσικό φαινόμενο που επιθυμεί να βεβαιώσει και θα υποβάλει την αίτηση, η οποία αυτόματα θα καταχωρείται στη θυρίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο gov.gr.

Μετά την επεξεργασία της αίτησης, ο πολίτης θα ενημερώνεται για το κόστος του πιστοποιητικού από την ΕΜΥ, θα το πληρώνει μέσω ηλεκτρονικού παραβόλου και θα ενημερώνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και SMS για την έκδοσή του, ώστε να το παραλάβει από τη θυρίδα του στο gov.gr.

Το έργο υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε.- GRNET), εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜίκης Θεοδωράκης: Σήμερα η τελετή αποχαιρετισμού
Επόμενο άρθροΜίκης Θεοδωράκης: Η τελετή αποχαιρετισμού – Οι επικήδειοι της ΠτΔ και του Κουτσούμπα