Αρχική Ειδήσεις Μίκης Θεοδωράκης: Από σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Μίκης Θεοδωράκης: Από σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

0
ΕΦΥΓΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙA ΑΡΧΕΙΟΥ / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗEUROKINISSI)
Έφυγε την Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου από τη ζωή, ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, φωτογραφία αρχείου, (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙA ΑΡΧΕΙΟΥ / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗEUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Από σήμερα, Δευτέρα και για τρεις ημέρες, το τελευταίο «αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη έχει την δυνατότητα να εκφράσει ο ελληνικός λαός, καθώς εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών, η σορός του.

Το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, θα ξεκινήσει σήμερα, Δευτέρα στις 15:00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, (10:00 με 19:00) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10:00 με 16:00).

Την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού για τον μουσικοσυνθέτη. Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου θα μεταφερθεί στον Γαλατά, Χανίων για τη νεκρώσιμη ακολουθία, καθώς λύθηκε η σχετική διαμάχη της οικογενείας για τον τόπο ταφής του.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φιλοξενηθεί δωρεάν τιμής ένεκεν στις εγκαταστάσεις του Α’ κοιμητηρίου μέχρι να γίνει η ταφή, σύμφωνα με τις τελευταίες επιθυμίες του.

Σημειώνεται πως σήμερα συζητούνται τυπικά τα ασφαλιστικά μέτρα για τον ενταφιασμό του τεράστιου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Το «Πέρασμα στην αθανασία»

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, έκανε δεκτή την εισήγηση του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, να αποδοθεί το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη σε δρόμο της Αθήνας και να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την δημιουργία προτομής του που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης.

«Σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις κύριε πρόεδρε, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε πει ότι ‘σαν φύγω η Ακρόπολη θα μου λείψει περισσότερο’. Ήταν η Ακρόπολη που έβλεπε μέσα από το σπίτι του. Αυτός ήταν ο Μίκης της Αθήνας, ο Μίκης της Ελλάδας, ο παγκόσμιος Μ.Θεοδωράκης. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε ως ελάχιστο φόρο στον σπουδαίο Έλληνα τη μετονομασία οδού σε ‘Μίκη Θεοδωράκη’ και την τοποθέτηση της προτομής του σε κεντρικό σημείο της πόλης, για να σηματοδοτήσει το πέρασμά του στην αθανασία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.

Αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος Αθηναίων πρόκειται να παραστούν στην κηδεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΥπουργείο Πολιτικής Προστασίας: Ανακοινώθηκε ποιοι αναλαμβάνουν
Επόμενο άρθροΠεριοδικό Monocle: «Μία πόλη σε άνοδο: Η Αθήνα»