Αρχική Μεταφορές Μετρό: Αρχίζουν τα έργα στη γραμμή 4 της Αθήνας – Δοκιμαστικά δρομολόγια...

Μετρό: Αρχίζουν τα έργα στη γραμμή 4 της Αθήνας – Δοκιμαστικά δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη

0
ΜΕΤΡΟ - Μετρό
ΜΕΤΡΟ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ξεκινούν οι εργασίες για τη Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας από σήμερα, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ παράλληλα στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται δοκιμές συρμών, σύμφωνα με ανάρτηση του πρόεδρου της Αττικό Μετρό, Νίκου Ταχιάου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην Κατεχάκη τα πρώτα εργοτάξια

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση των χώρων όπου θα λειτουργήσουν τα πρώτα εργοτάξια της νέας γραμμής του μετρό στην Αθήνα. Στην Κατεχάκη που είναι ένα από τα δύο σημεία εισόδου μετροπόντικα έχουν ξεκινήσει εργασίες προετοιμασίας του εργοταξίου.

Στην Ακαδημίας και τον Ευαγγελισμό έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το κλείσιμο του χώρου του σταθμού με σκοπό να ξεκινήσουν σύντομα αρχαιολογικές ανασκαφές.

Αμέσως μετά ακολουθούν η λεωφόρος Βεΐκου στο Γαλάτσι, όπου θα είναι το δεύτερο σημείο εισόδου μετροπόντικα, και η πλατεία Κολωνακίου.

Ενώ, πιθανό είναι να ξεκινήσουν μέσα στο φθινόπωρο και διερευνητικές τομές στους σταθμούς στα Δικαστήρια και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Έξι μήνες μετά  την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της γραμμής 4, σιγά σιγά τα πρώτα εργοτάξια κάνουν την εμφάνιση τους στην πόλη.

Προτεραιότητα δόθηκε στις δύο θέσεις στις απολήξεις της γραμμής (Βεΐκου και Κατεχάκη), από όπου θα εισέλθουν στη γη οι δύο μετροπόντικες, και οι σταθμοί του κέντρου, όπου υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να βρεθούν αρχαιότητες (Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Εξάρχεια).

Η αρχή έγινε με το εργοτάξιο στην Κατεχάκη, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες πρώτες εργασίες τόσο από τον ανάδοχο των προπαρασκευαστικών εργασιών, την ΕΡΕΤΒΟ, όσο και από τον ανάδοχο του βασικού έργου (κοινοπραξία υπό την Άβαξ).

Σε δύο σταθμούς, στην οδό Ακαδημίας (ανάμεσα στη Νομική και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων) και τον Ευαγγελισμό (πάρκο Ριζάρη) έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και σύντομα θα τοποθετηθούν λαμαρίνες που θα οριοθετήσουν τον χώρο του εργοταξίου. Επιτόπου θα αρχίσει και το ξήλωμα όλων των τριγύρω στοιχείων αστικού εξοπλισμού για να αφορμηθούν οι διερευνητικές αρχαιολογικές ανασκαφές.

Βίντεο από τις δοκιμές συρμών στη Θεσσαλονίκη

Σε ανάρτησή με τίτλο «Η πόλη κινείται, “κάτι τρέχει” στα έγκατα της πόλης», αποκάλυψε ο Νίκος Ταχιάος, πρόεδρος της Αττικό Μετρό, ένα βίντεο από τα δοκιμαστικά δρομολόγια στο μετρό της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στη 85η ΔΕΘ ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2023, ενώ οι δοκιμές των συρμών αναμένεται να διαρκέσουν ενάμισι χρόνο.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι οι προσφυγές που κατατίθενται δημιουργούν αρκετές καθυστερήσεις, αλλά υπογράμμισε ότι «ο προγραμματισμός ο δικός μας δεν έχει αλλάξει καθόλου».

Ενώ, πρόσθεσε ότι «παρά τη λυσσαλέα αντίδραση και τον πόλεμο που γίνεται και τις καθυστερήσεις που έχουμε με τις προσφυγές, εμείς βάζουμε το κεφάλι κάτω και προχωράμε το έργο κανονικά».

Διαφήμιση