Αρχική Ειδήσεις LIVE: Ζωντανά η συνέντευξη Τύπου του Α. Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ

LIVE: Ζωντανά η συνέντευξη Τύπου του Α. Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ

0
85η ΔΕΘ / ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
85η ΔΕΘ / ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου σήμερα, στη 13:00.

Στη χθεσινή ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ο αρχηγός της αξιωματικής με το σύνθημα «μία νέα αρχή με την κοινωνία», ξεδίπλωσε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κύρια σημεία της ομιλίας του είναι οι προτάσεις του κόμματός του για στήριξη της μεσαίας τάξης με παράλληλη έμφαση στον εκσυγχρονισμό του κράτους, ενώ υποσχέθηκε την κατάργηση του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο όπως υποστήριξε απέτυχε παταγωδώς και είναι πηγή κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.

Κατά την ομιλία του στη 85η ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, όταν το κόμμα του αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα που ανέλυσε ο κ. Τσίπρας προβλέπει διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στο διάστημα της πανδημίας για φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και αγρότες, αλλά και κατάργηση του Πτωχευτικού Κώδικα.

Από την ομιλία του κ. Τσίπρα δεν έλειψαν και οι προτάσεις για τους νέους, που τα όνειρα τους, όπως είπε, «για να ανθίσουν δεν χρειάζονται Megabytes και χαρτζιλίκια, αλλά μια χώρα που τους νοιάζεται, τους στηρίζει, τους δίνει προοπτική και φιλοδοξία να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης, ότι «η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, δεν θα είναι η κυβέρνηση ενός κόμματος», μιλώντας για ένα νέο δημοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης «που θα εμπνέει ασφάλεια στο πολίτη, με στόχο την ανθεκτικότητα, τη σταθερότητα, την προβλεψιμότητα».

«Να είστε βέβαιοι ότι είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αναλάβουμε και πάλι το βάρος της ευθύνης» είπε καταληκτικά ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του, «έτοιμοι προγραμματικά, πιο έμπειροι και πιο ώριμοι, αποφασιστικοί και με γνώση της ευθύνης μας».

Διαφήμιση